[bar group="860×106"]

L’Esquerra Independentista mobilitza desenes de milers de persones ‘per canviar-ho tot’

diada2013 20En una diada marcada per la cadena humana, l’Esquerra independentista va voler fer present el seu projecte polític amb la convocatòria de manifestacions pròpies al vespre, una decisió que suposà les mobilitzacions més multitudinàries d’aquest moviment polític en els darrers 25 anys. Entre 20.000 i 30.000 persones a Barcelona, segons les fonts,  7.000 a Reus, 3000 a Girona.

A Barcelona, la marxa començà més tard de les 7 de la tarda, a la plaça Urquinaona. Els crits favorables a la independència foren acompanyats d’insistents proclames pels Països Catalans i contra el capitalisme. L’acte final, al passeig del Born, comptà amb les intervencions del parlamentari David Fernàndez, de la CUP, i d’Anna Gabriel, de l’esquerra Independetista, a més de Néstor Salvador, representant del SAT andalús.  Fernàndez feu referència especial a la desobediència necessària per a fer respectar la voluntat popular, esmentant els manifestants a Vinaròs, i insistí en que “no es poden posar portes al mar”, Anna Gabriel alertà que l’esquerra independentista “No acceptarà una segona transició” i cridà a “l’autoorganització popular des de la base”.  L’acte acabà amb el cant de la internacional i els segadors. Després, mentre sonaven les notes de la muixeranga, un grup d’encaputxats calà foc a banderes d’Espanya, França i la unió Europea, a més d’un retrat del rei espanyol.

Al llarg del dia l’esquerra independentista va celebrar també nombrosos actes a Barcelona, com l’homenatge al jove Gustau Muñoz, assassinat per la policia espanyola l’onze de setmbre de 1978 i la manifestació matinal d’Arran, que aplegà centenars de persones, o la marxa per la llibertat de les preses polítiques de Rescat, en què prengueren part prop d’un miler de manifestants tot i la pluja.

La mateixa diada les manifestacions convocades a Reus, Girona i Lleida per l’esquerra independentista tingueren una gran assistència, destacant les més de 7000 persones que es mobilitzaren a Reus. Els dies abans, les organitzacions i casals de l’esquerra independentista han organitzat més d’un centenar d’actes amb milers de participants, en nombroses localitats i barris.

 (foto: Oriol Clavera)


[bar group="860×106"]