[bar group="860×106"]

L’Estat espanyol denuncia dos independentistes per manifestar-se a favor dels drets polítics

bilduburjassotDies abans de les últimes eleccions espanyoles del 22 de maig, una onada de solidaritat arreu de l’Estat envers la solució política del conflicte a Euskal Herria va portar unes desenes de persones a manifestar-se a Burjassot (l’Horta Nord) en favor de la legalització de Bildu.

 

Els manifestants havien avisat amb anterioritat a l’Ajuntament que la concentració es faria a la plaça de l’Ajuntament. El que es van trobar, no només la gent que anava a donar el seu suport a la legalització si no la gent que simplement passejava per la zona, fou la Policia Nacional Espanyola en actitud provocadora i xulesca identificant qualsevol persona que estigués a les proximitats, fins hi tot a menors de 16 anys, quan encara no s’havia desplegat cap pancarta, fou impossible identificar qui es manifestava en favor dels drets polítics i qui tan sols caminava pel seu poble.

L’excusa de la Policia espanyola fou que no s’havia avisat a la Delegació del Govern d’aquella concentració i que per tant era il·legal. Finalment les multes per no avisar a les autoritats sobre la concentració i penades com a infracció greu, amb multes que poden arribar fins als 6.000 euros, arribaren a dos militants de la COS (coordinadora obrera sindical), Toni Infante i Santiago Gassó, aquest últim també militant de l’organització Endavant.

La solidaritat no s’ha fet esperar, aquest 19 de juliol al CCC Octubre de València, més de 50 persones van voler demostrar el seu suport als dos encausats en la roda de premsa que van fer juntament amb l’organització antirepresiva Alerta Solidària i el secretari general de la COS, Gonçal Bravo. En aquesta roda de premsa els dos volgueren remarcar que aquesta repressió no és puntual, sinó que al País Valencià, els diferents aparells de l’Estat -policia, justícia, institucions- actuen de manera semblant: impunitat i connivència amb els grupuscles dretans, i repressió desmesurada i persecució envers tots els moviments d’esquerra i independentistes.

En aquesta roda de premsa també es feu palès la solidaritat que ha aixecat arreu dels Països Catalans, i no només de l’esquerra independentista, col·lectius, sindicats i partits polítics, però també gent a títol individual, han signat el comunicat. També des d’Euskal Herria, el sindicat de classe LAB i l’organització internacionalista Askapena, han donat el seu suport als dos companys i en contra dels atacs de l’Estat a tota la gent que lluita.


[bar group="860×106"]