L'Obrera és el nou centre social de Sabadell, ocupat aquest Primer de Maig

L'Obrera és el nou centre social de Sabadell, ocupat aquest Primer de Maig

Fa un mes va fer-se pública la iniciativa Recuperem l’Espai Comú. El darrer dels Centres Socials Okupats de Sabadell, l’AP L’Escletxa, va ser abandonat pels seus ocupants, l’assemblea local d’Arran, degut a l’estat ruinós de l’edifici. El manifest de la nova iniciativa, darrera la qual hi havia alguns dels impulsors de L’Escletxa, però molta més gent que s’hi sumà després, expressava una filosofia directa: “És l’hora de bastir projectes col·lectius en què puguem realitzar-nos humanament, contra la seva ciutat morta i el seu món de mercaderies”.

El rum-rum d’una nova okupació a la ciutat s’ha acabat materialitzant aquest Primer de Maig. La manifestació anticapitalista, que ha aplegat un miler de persones, ha recorregut diversos carrers del centre de Sabadell fins a fer el salt de la Gran Via. Ja als barris del sud, la marxa s’ha aturat a la meitat de l’Avinguda de Barberà. D’un edifici abandonat s’ha desplegat una pancarta que anunciava la nova ocupació. Portaria per nom L’Obrera.

Els okupants expliquen que l’edifici, que consta d’uns baixos i un gran pàrquing -havia estat un concessionari d’automòbils- i d’un habitatge al primer pis, fa vuit anys que és abandonat i la seva propietat es troba en mans de Bankia. La intenció és obrir un centre social que generi una dinàmica d’activitats al barri. És per això que ja avui han convocat una primera assemblea oberta i treballen per tenir el local a punt per a convocar el veïnat el proper diumenge 10 de maig a una assemblea per a decidir el funcionament del centre social.