Maulets es concentra a Figueres contra els prínceps espanyols tot i la prohibició d’Interior

borbons a FigueresL’Assemblea de Maulets a Figueres es va concentrar ahir a la placeta baixa de la Rambla malgrat que el Departament d’Interior de la Generalitat prohibí el dimecres l’acte. Tot va començar quan Comerç de Figueres va convidar als Prínceps Borbons a la localitat de l’Alt empordà. Front aquesta mostra d’espanyolisme i subordinació, Maulets va convocar una concentració a Figueres per refusar “la presència dels Prínceps d’Espanya”. L’associació juvenil critica que la monarquia “representa la no democràcia, la injustícia i l’opressió nacional del nostre poble”.

La visita, que havia estat qualificada de mostra de servilisme de la classe adinerada figuerenca, fou resposta per l’acció de Maulets i aquesta, alhora, fou callada per l’autoritat corresponent al govern autonòmic principatí. El Departament d’Interior, departament del conseller Joan Saura, va negar el permís al col·lectiu juvenil per poder concentrar-se. Pel seu cantó, Maulets va rebutjar aquesta decisió amb una roda de premsa la mateixa vesprada de la concentració, ja que va romandre ferm en la seua convocatòria.

La CUP també contesta als Borbons

La Candidatura d’Unitat Popular de Figueres va escriure, així que va conèixer la visita dels prínceps d’Espanya, un comunicat juntament amb Maulets posicionant-se en contra de l’esdeveniment espanyolista. La candidatura independentista va materialitzar aquest opinió entregant un sac de carbó en un acte de repulsa i afirmà que “portar a membres de la monarquia sobrepassa l’àmbit de Comerç Figueres”.