[bar group="860×106"]

Més de mil de persones es manifesten a Barcelona en suport a la lluita pel català a les Illes

23 març català illencs BarcelonaConvocades per la plataforma Illencs pel català, més d’un miler de persones s’han manifestat aquest divendres 23 de març a Barcelona. La mobilització havia estat convocada amb el lema “aturem l’extermini del català a les Illes”, per mostrar el rebuig a la política contra la llengua catalana que el govern de José Ramón Bauzá, del PP, está duent a terme.

La marxa a començat a quarts de nou del vespre als Jardinets de Gràcia, ha recorregut el carrer Gran i ha passat per Astúries per acabar a la plaça de la Virreina, on s’ha llegit el manifest final. Els xirimiers Pau i Càndid han acompanyat la marxa amb la seva música.

23 març català illencs Barcelona

Entre els participants hi ha hagut nombrosos illencs residents a Barcelona però sobretot molts barcelonins i veïns de diverses localitats catalanes que han volgut mostrar el seu suport als compatriotes de les Illes en la defensa de la llengua. Els manifestants han cridat consignes a favor del català, i dels Països Catalans, contra Bauzá i el govern del PP, i també de suport a Jaume Bonet, el veterà activista que duu 24 dies en vaga de fam per la llengua. Ha estat la menció a Bonet al final de la manifestació la que ha aixecat els crits més sonors i unànimes.

El proper diumenge dia 25 hi ha convocada una gran manifestació a Palma, a les sis de la tarda, amb el lema “Sí a la nostra llengua”, que reclamarà la retirada de l’avantprojecte de la llei de funció pública presentat pel govern Bauzá i que suposa la marginació del català a l’administració pública, a més de clamar pel manteniment de l’estatus oficial de la llengua catalana  i donar un suport explícit al català a l’escola.

 

 

 

 


[bar group="860×106"]