Milers de manifestants a València en el recorregut alternatiu del 1r de Maig

Milers de persones han eixit aquest matí pels carrers de València amb motiu del 1r de Maig. Com ja ve sent habitual, la convocatòria del Cap i Casal ha seguit dos recorreguts diferents: un que han fet els sindicats institucionals CCOO i UGT i un altre proposat per les Marxes per la Dignitat i encapçalat per la CGT al qual s’han sumat diferents organitzacions anticapitalistes, entre elles l’esquerra independentista.

Com cada any, la manifestació ha eixit de la plaça de Sant Agustí a les 12h del matí i ha acabat més de dues hores després al Parterre, en el cas del sector anticapitalista, i a la Porta de la Mar, pel que fa al sector institucionalista. Les organitzacions CGT, CNT i PCPE, entre altres, han realitzat al Parterre els respectius actes polítics. La manifestació anticapitalista ha transcorregut sense incidents, tot i que amb un important dispositiu policial.

El bloc de l’esquerra independentista ha aplegat diversos centeners de persones i estava encapçalat per una pancarta de la COS amb el lema “Som classe treballadora”, seguida de diverses pancartes de pals que feien referència a diversos conflictes laborals, com el del treballador acomiadat de les brigades forestals per criticar la gestió d’un incendi en què van morir dues persones, o el de Movistar, els treballadors de la qual eren presents al recorregut anticapitalista.

Marxa des de l’Olivereta
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) també ha participat activament en una marxa que s’ha fet des del barri de l’Olivereta fins a la plaça de Sant Agustí que ha reunit desenes de persones.