Milers de manifestants per la llibertat d'expressió

La plaça de la Mare de Déu de València s’ha omplert aquesta nit en favor de la llibertat d’expressió. És la segona gran mobilització després de la que es va viure a Castelló de la Plana el dissabte passat per protestar contra el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià.

La concentració de hui ha aplegat més de 5.000 persones i gran part dels partits, organitzacions i col·lectius d’esquerres de la ciutat i del País han estat presents. La convocatòria es va llençar per Internet el divendres passat i no ha comptat amb grans mitjans de difusió, motiu pel qual, l’assistència ha estat especialment valorada.

>> Vegeu galeria d’imatges

Flickr_albumid=72157625979466403

Els assistents han mostrat la seua indignació per la decisió del Govern valencià i per la complicitat de l’espanyol amb nombrosos plafons a favor de TV3 i també amb pancartes reclamant la llibertat d’expressió. En eixe sentit, han sigut especialment explícits els col·lectius de l’esquerra independentista, que han fet palès que la censura de TV3 és un atac a la cultura catalana i al conjunt de la nació. El SEPC ha desplegat una pancarta amb el lema “Sí a la cultura, no a la censura. Llibertat d’informació és llibertat d’expressió,” mentre que Endavant ha mostrat el lema “Llibertat d’expressió als Països Catalans”. Altres col·lectius, com Ca Revolta també han sigut presents amb pancarta pròpia i amb nombrosos plafons per la llibertat d’expressió.

El malestar dels assistents s’ha fet notar en els crits en contra de Camps, acusant-lo de delinqüent i reclamant la seua dimissió. Malgrat això, el ambient ha sigut festiu gràcies a la presència de dolçainers i tabaleters, i també a l’actuació de la muixeranga de València, que ha fet diversos castells al mig de la plaça.

Altres concentracions

Aquesta vesprada també hi ha hagut altres concentracions. A Barcelona, 300 persones s’han concentrat al passeig de Gràcia amb València, mentre que a Alcoi un centenar de persones han secundat la convocatòria malgrat la pluja.