Milers de persones es manifesten a Barcelona en defensa de l'ensenyament públic català

Milers de persones es manifesten a Barcelona en defensa de l'ensenyament públic català

La d’aquest dissabte 27 d’oc27o2tubre ha estat la primera mobilització que han estat capaç de convocar l’anomenat Moviment Unitari de la Comunitat Educativa, amb suport dels sindicats majoritaris, des del començament de curs. Un curs marcat pels milers d’acomiadaments d’interins i subtituts, la supressió de línies i el tancament de centres, les elevades taxe a la FP o l’increment d’alumnes a les aules, conseqüència de l’agressiva política contra l’ensenyament públic del govern de Convergència i Unió, de la mà del departament d’educació dirigit per la consellera Irene Rigau, i també del ministeri espanyol del PP dirigit per José Ignacio Wert.

Unes 10.000 persones han assistit a la convocatòria (50.000 segons l’organització i 5500 segons l’ajuntament), a la qual donaven suport també Ampes, estudiants i els moviments més combatius com les assemblees grogues, la coordinadora interzones, els i les interines i substituts en lluita o les plataformes per les escoles bressol públiques. Al llarg de la marxa s’han cridat consignes reclamant la dimissió de Rigau, cridant a més mobilitzacions davant aquest atac sense precedents per desmantellar l’escola pública catalana.

La marxa groga ha acabat a la plaça Sant Jaume, on s’han llegit diversos manifestos. Davant la crida de representants de CCOO, UGT a la vaga del dia 14, gran part dels assistents han cridat consignes com ‘amb un dia no n’hi ha prou’ fent-se ressò de l’ampli malestar amb la tèbia resposta dels sindicats majoritaris a les agressions, així com l’estèril diàleg dut a terme amb una conselleria amb nul·la voluntat ni tan sols d’escoltar cap reivindicació de docents, famílies o estudiants, també s’ha clamat per la necessitat de mobilitzacions, vages i accions més contundents i combatives en defensa del futur de tots i totes.

27o1 27o1 27o1 27o1 27o1 27 o

(Fotos: @endavant_bcn, @DocentsPrec )