[bar group="860×106"]

Milers de persones reivindiquen la independència dels Països Catalans a la manifestació de València

Més enllà de reclamacions autonomistes, l’esquerra independentista defensà la plena sobirania

La Diada del 25 d’abril tornà a omplir els carrers de València aquest passat dissabte 28. Milers de persones, fins a 30.000 segons algunes fonts, participaren en les manifestacions convocades.

La convocatòria de les organitzacions de l’esquerra independentista, Arran, CUP, Endavant, COS i SEPC, que  portava per lema “Des de totes les lluites, construïm els Països Catalans”, va aplegar uns 5.000 manifestants, essent com cada any una de les més nombroses i animades, malgrat l’assetjament i provocació de la policia espanyola i d’elements ultres, i també malgrat l’habitual silenciament i ocultació dels seus lemes i reivindicacions per part de la premsa, que només s’ha fet ressò de les consignes autonomistes.

Precisament fou el rebuig a l’autonomisme un dels eixos dels discursos de l’esquerra independentista. En l’acte final de la manifestació Maria Josep Martínez va assenyalar l’autonomisme com un camí “que no porta enlloc a l’hora d’assegurar els drets nacionals i socials dels valencians i valencianes. Supeditar les polítiques fiscals, econòmiques, socials, de gènere o de respecte a la nostra cultura a la possibilitat d’arribar a acords amb l’estat, i que siga este qui tinga la darrera paraula, és renunciar a la pròpia sobirania. El camí proposat per l’esquerra independentista passa per l’exercici de l’autodeterminació, la recuperació de totes les sobiranies i la construcció nacional dels Països Catalans”. Lluny de la renúncia a l’alliberament de tota la nació, i mentre alguns continuen demanant les engrunes de l’autonomia, l’esquerra independentista reclamava la plena sobirania, i recordava la lluita dels Maulets fa 300 anys.

En el mateix acte també hi parlaren representants de diferents lluites socials i populars, mostrant el lligam que per a l’esquerra independentista té l’alliberament nacional amb la transformació social. Al matí, convocats per Arran, centenars de joves s’havien manifestat a Castelló de la Plana. Ja de nit, en el concert celebrat es tornà a repetir la crema de fotos del rei espanyol, com en les darreres diades celebrades arreu dels Països Catalans.

Galeria d’imatges:

 


[bar group="860×106"]