Milers de valencians reclamen la dimissió de Camps

Els escàndols de corrupció del PP valencià poden no tindre efectes electorals. Això s’haurà de comprovar en el seu moment. Però no hi ha dubte que la indignació d’una part important de la població va en augment, i la millor prova ha sigut la manifestació d’aquesta vesprada contra la corrupció.

Més de 20.000 persones (unes 70.000 segons l’organització) han acudit a la convocatòria del Col·lectiu Contra la Corrupció, que ha organitzat una “processó per les víctimes de la corrupció”. La manifestació ha eixit de la plaça de Sant Agustí i quan, més d’una hora després, la capçalera ha arribat a les portes de la Generalitat, encara hi havia manifestants al punt de partida.

L’ambient recordava les multitudinàries manifestacions contra la guerra d’ocupació de l’Iraq. La desesperació de molts valencians i valencianes davant la impunitat amb què actua el PP ha contrastat amb l’eufòria per l’èxit de la manifestació que ha convertit tot el recorregut en un sol clam “no a la corrupció, Camps dimissió”.

Per bé que la iniciativa ha sorgit de l’entorn d’alguns partits de l’oposició -en aquest cas no del PSOE- l’èxit de la convocatòria s’hauria d’atribuir abans a la indignació col·lectiva de molts valencians i valencianes. Per bé que hi havia una crida dels organitzadors a no portar pancartes ni símbols, hi ha hagut nombrosos col·lectius que han volgut estar-hi presents, entre altres Salvem el Cabanyal o Ca Revolta. Hi ha hagut també senyeres i estelades entre els molts lemes, que els participants han portat pel seu compte, contra Camps i contra la corrupció.

La manifestació també ha tingut un especial recordatori per a Canal 9, que durant aquests mesos ha silenciant el Cas Gürtel; “Canal 9, on està?” s’han preguntat els milers de manifestants.