[bar group="860×106"]

Mobilitzacions a València contra les retallades socials

Una nova setmana de protestes contra la retallada de les pensions a la capital del País Valencià. Com ja explicàvem a L’ACCENT 195, al voltant de la manifestació de milers de persones del passat 27 de gener s’organitzaren tota una sèrie de mobilitzacions descentralitzades a diferents punts del país: l’Eliana, Castelló, Alacant, Xàtiva, Montcada…

En el cap i casal, dos dies després de la gran manifestació del 27, centenars de persones realitzaren una cercavila pels barris del Botànic, Velluters i el Mercat amb l’objectiu d’informar el veïnat de la pèrdua de drets que implica la reforma de les pensions. Aquesta setmana la iniciativa s’ha repetit a l’emblemàtic barri de Benimaclet.

>> Cercavila a Benimaclet | Acció simbòlica davant la seu de la Seguretat Social de València | Una cadena Humana de milers de persones pel centre de la ciutat.

Flickr_albumid=72157625909057927

Cercavila a Benimaclet

La marxa, sota el lema “No a la retallada de les pensions. Les nostres vides no són un negoci” va eixir de la cèntrica plaça de l’antic poble i va recòrrer els principals carrers del barri encapçalada pel grup de dolçainers i tabaleters Estrela Roja de Benimaclet. La iniciativa fou impulsada per les organitzacions de l’Esquerra Independentista Endavant-OSAN (Assamblea de Benimaclet), Maulets de l’Horta i el SEPC, i comptava amb les adhesions de diverses entitats del barri, com l’Assemblea de Veïns o el Centre Social-Bar Terra. Els centenars de participants repartiren informació entre el veïnat i els comerços amb gran receptivitat, aconseguint fins i tot que alguns s’afegiren a la cercavila.

Acció simbòlica davant la seu de la Seguretat Social de València

Un dia abans, un grup de membres del Centre Social Terra i de Maulets protagonitzaren una acció de protesta contra la reforma de les pensions a la delegació de la Seguretat Social de València. Amb un taüt, un mort i diverses persones simbolitzant un vetllatori, realitzaren una actiuació visual, que representava el soterrar de les pensions públiques i els drets socials.

Amb aquesta acció, segons els seus promotors, es pretenia informar de la greu situació que depararà als treballadors a conseqüència de l’anunciada reforma i denunciar la complicitat dels sindicats CCOO i UGT.

Una cadena humana de milers de persones pel centre de la ciutat.

La setmana de protestes ha conclòs el dissabte 12 de febrer amb una multitudinària cadena humana que ha reunit més de 4.000 persones contra la “dictadura dels mercats”. La convocatòria de la Plataforma pels Drets Socials s’ha organitzat des de diferents punts de reunió i ha colapsat les principals artèries de la ciutat. Un portaveu de l’organització s’ha mostrat “molt satisfet” amb la resposta i ha destacat que encara que l’esdeveniment s’havia programat abans del pacte entre el Govern, la patronal i els sindicats majoritaris, ara “molta gent s’ha sentit decebuda i ha decidit unir-se”.


[bar group="860×106"]