[bar group="860×106"]

Moviments socials i entitats terrassenques denuncien la detenció de Soler

Divendres passat els col·lectius terrassencs Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Dones del Sac, Acció Autònoma, l’Assemblea de Joves Independentistes i la CGT de Terrassa, així com el col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària, van convocar una roda de premsa per denunciar la detenció del militant d’Endavant. Des de SAT es va expressar la preocupació, massa habitual a la ciutat, pel seguit d’actuacions policial i judicials que han tingut lloc.

Es va lamentar que la policia autonòmica no optés per la via ordinària citant-lo a declarar, quan el militant no havia canviat el seu estil de vida i estaba localitzable, sinó que va triar la modalitat que produís més perjudicis en detenir-lo, després d’interrogar la seva companya i el seu entorn laboral, davant d’ella i la resta de la familia quan es trobava de vacances fora de la ciutat.


SAT i Alerta Solidària van afirmar que “els Mossos d’Esquadra han esperat el moment de màxima vulnerabilitat dels moviments socials per actuar contra un dels seus membres més significatius”, mostrant així el carácter polític de la detenció. A més, el cos policial ha sotmès a una vigilància i un control del tot injustificats l’entorn independentista des que va tenir lloc l’incident.

Per la seva banda, Jaume Soler va explicar que es va recórrer la decisió del tribunal de que el militant hagi d’anar a signar cada quinze diez, atès que no existeix risc de fuga, i es demanarà l’arxivament del cas perquè les proves aportades “no són consistents”.

SAT va lamentar també que algunes informacions difoses arran de la detenció s’hagin preocupat més d’airejar detalls de la vinculació política de la persona a Terrassa i fora, que de respectar la seva pressumpció d’innocència i els seus drets individuals. Unes informacions que, a més, han criminalitzat per extensió tot l’entorn polític del detingut.

Des d’Alerta Solidària s’ha valorat que la detenció respon a una persecució contra l’organització que va gosar denunciar l’acte d’exhaltació de l’espanyolisme davant de l’Ajuntament, al nucli històric de la ciutat, malgrat que després Endavant va desmarcar-se dels fets, i es va remarcar que no és el primer cop que l’independetisme català pateix mesures repressives per respondre amb actes de rebuig a la imposició espanyola.

El militant d’Endavant va agrair les mostres de suport rebudes i va aclarir que la seva aparició pública es feia necessària “perquè les informacions aparegudes poden donar peu a prejudicis” i creu que el judici no anirà enlloc com ha passat en molts casos anteriors, malgrat que va assegurar “el mal ja està fet”.


[bar group="860×106"]