[bar group="860×106"]

Nit de solidaritat i contra la repressió a València

La nit del dimecres al dijous 28 de setembre, la ciutat de València s’ha omplert de missatges contra l’estat d’excepció que es viu al Principat i contra l’escalada feixista arreu del territori, com a part de l’intent de l’Estat espanyol d’impedir la celebració del referèndum.

En un comunicat que s’ha enviat a la premsa amb un recull de fotografies que reproduïm en aquest article, s’explica que l’acció ha estat coordinada entre diferents organitzacions i col·lectius de la ciutat, els quals han despenjat més de vint pancartes pels diferents barris.

Les pancartes, penjades principalment en ponts i túnels de grans avingudes, portaven lemes com “Espanya, presó de pobles”, “prou repressió” o “fora feixistes dels nostres barris”. També hi van aparèixer algunes pintades amb lemes semblants.

El comunicat també emmarcava les accions en la reivindicació del caràcter antifeixista de la ciutat de València davant la proliferació -coincidint amb l’escalada repressiva- de convocatòries xenòfobes i espanyolistes que gaudeixen d’una gran impunitat administrativa. De fet, fins el moment la presència feixista a la ciutat ha sigut contestada al carrer (recordem l’acte a la Universitat de fa un parell de setmanes o l’acte a la Societat Coral El Micalet de dilluns passat), i els ultres no han pogut complir amb les seues amenaces d’impedir els actes relacionats amb referèndum.

Els barris on s’han pogut veure les pancartes són: Poblats Marítims, Ciutat Vella, Benimaclet, l’Olivereta o Pla del Reial, entre altres. Alguns pobles de l’Horta, com Montcada, Alfafar i Massalfassar també s’hi han sumat a les reivindicacions.

Censura i por de les institucions

Per contra, ahir per la vesprada, el Casal Tio Cuc d’Alacant denuncià en un comunicat la suspensió d’un parell d’actes a la Universitat d’Alacant per les amenaces feixistes rebudes. Els actes eren sobre el dret a decidir i la presentació del periòdic La Jornada i ambdós s’havien de realitzar a la Seu Universitària de Canalejas. Des del col·lectiu s’ha denunciat que la decisió de suspendre els actes és “inacceptable per a una institució que es reclama oberta al diàleg”; a més a més, el casal ha posat el seu local a disposició dels organitzadors d’ambdós actes.

D’altra banda, a Sueca, l’assemblea d’Arran ha condemnat la cancel·lació per part de l’Ajuntament d’un acte sobre el referèndum en què participaven diversos membres de la CUP del Principat. Una denúncia del PP ha fet recular el consistori que inicialment n’havia concedit permís. Finalment, l’acte es realitzà a l’aire lliure amb una notable assistència.

Convocatòria antifeixista el diumenge 1 d’octubre

Davant l’ofensiva d’atacs i amenaces feixistes s’ha convocat el proper diumenge deia 1 d’octubre una mobilització antifeixista a la plaça del Carme a les 12h, amb el lema “Per la llibertat dels pobles. Contra el feixisme”.

valencia1oct valencia-antifeixista


[bar group="860×106"]