Nombroses activitats i més de 100 col·lectius configuren el Segon Fòrum Social Català que comença aquest cap de setmana

Nombroses activitats i més de 100 col·lectius configuren el Segon Fòrum Social Català que comença aquest cap de setmana

</meta>

</meta>

El Fòrum Social Català organitzarà, el proper cap de setmana, un ampli ventall de seminaris, debats, activitats diverses i taules rodones, a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona per “analitzar tot el que està passant i plantejar propostes serioses de canvi”.

Així ho va anunciar, ahir, la portaveu del Fòrum, Eulàlia Reguant en una roda de premsa que es va convocar davant l’edifici de la Borsa de Barcelona.

Aquesta serà la segona edició del Fòrum Social Català, que s’emmarca en el procés del Fòrum Mundial, organitzat per primera vegada l’any 2000 a Porto Alegre (Brasil), i que es celebra, periòdicament, cada dos anys. El primer Fòrum Social Català, es va portar a terme l’any 2008 i va destacar per la seva alta participació.

Enguany, hi participen un total de 120 col·lectius, i es preveu que el fòrum esdevingui un èxit. Segons Reguant: “cal saber quines alternatives i quines resistències s’estan donant des dels diferents col·lectius, així com crear noves sinergies i convergències entre els col·lectius i els espais de lluita”.

D’entre les activitats més rellevants, es poden destacar la del context educatiu en temps de crisi, la dels conflictes ambientals a Catalunya o la referent a l’especulació immobiliària. Eulàlia Reguant també ha afirmat que al llarg del cap de setmana, es podrà gaudir de 16 activitats simultànies en franges horàries de dues hores.

Com a tret diferencial d’aquest any, el Fòrum Social Català ha organitzat tot un conjunt d’activitats descentralitzades, com ara el Fòrum Social Català-Comarques Gironines o el Fòrum Català de la Teologia i Alliberament de Barcelona, que s’han portat a terme aquest darrer cap de setmana.