[bar group="860×106"]

Operació dels mossos contra el Moviment pel dret a l’Habitatge: 4 detinguts a Barcelona

Els detinguts, membres del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, del sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs, d’ Endavant OSAN i d’Arran

Aquest dimecres 2 de febrer al matí han estat detingudes a Barcelona 4 persones vinculades a diferents sindicats d’habitatge de Barcelona i a l’esquerra. Els detinguts són membres del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, del sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs. I de les organitzacions de l’esquerra independentista Endavant OSAN i Arran.

Les detencions, efectuades per policies de la Comissaria General d’Informació i membres de la Unitat Central d’Informació en Ordre Públic, el departament dels Mossos que s’encarrega de la repressió política, estan relacionades amb el desnonament del Bloc Llavors, del barri del Poble Sec, el maig de l’any 2021. Els fets es van produir pocs dies després de de la presa de possessió de Pere Aragonès com a president autonòmic, entre promeses falses de frenar la repressió i els desnonaments. El Bloc Llavors, propietari d’un fons voltor, era fins aleshores l’habitatge de diverses persones. Anteriorment ja van ser sancionades amb multes desenes de persones participants en la mobilització.

Mesos després els mossos han actuat per a detenir diferents persones que relacionen amb aquells fets.

Durant el dia nombroses persones s’han concentrat a la comissaria central dels Mossos a les Corts per reclamar la llibertat immediata dels detinguts polítics, i han denunciat l’operació policial contra el moviment pel dret a l’Habitatge. Els detinguts romanien privats de llibertat al vespre, mentre es convocaven mobilitzacions en altres localitats com Lleida per la seva llibertat.

Alerta solidària ha denunciat que l’operació policial d’evident caràcter polític té el seu origen en els Mossos d’Esquadra, i n’ha responsabilitat per tant el mateix govern autonòmic de la Generalitat de Catalunya.

El mateix dia es denunciava públicament que el govern i els mossos duen a terme una forta repressió contra aquest moviment d’habitatge, que acumula centenars de detencions, sancions i assetjament, amb multes tes per valor de 206.141 euros per la seva activitat d’aturar els desnonaments de milers de famílies cada any.

Els 4 detinguts han sortit finalment en llibertat amb càrrecs l’endemà dijous al migdia després de declarar davant el jutge a la Ciutat de la Justícia.


[bar group="860×106"]