[bar group="860×106"]

Perpinyà reivindica l’estelada antifeixista

Milers de persones ompliren d'estelades els carrers de Perpinyà

Dissabte passat, Perpinyà va tornar a acollir la Diada de Catalunya Nord amb la tradicional manifestació i concert. Enguany, la convocatòria revestia una significació especial perquè era la primera sota el mandat de Lluís Aliot, l’alcalde d’extrema dreta que va guanyar les passades eleccions.

De fet, la convocatòria d’enguany estava condicionada per la polèmica generada per la negativa de l’Ajuntament a cedir el Castellet per a despenjar una gran estelada, com s’ha fet tradicionalment. Per aquest motiu, els organitzadors van insistir en omplir els carrers d’estelades i també van idear una sistema per projectar una gran estelada sobre el Castellet durant l’acte polític.

La manifestació i els concerts es van celebrar sense incidents amb la presència de moltes organitzacions principatines i d’altres d’àmbit nacional, entre les quals, algunes de l’esquerra independentista. Tot i que la tradicional marxa de torxes s’hagué de suspendre pel fort vent, els concerts i correfocs van omplir la Casa de l’Artista i van cloure una jornada reivindicativa contra el feixisme i contra el Tractat dels Pirineus.

Fotos d’A.B i de L’accent


[bar group="860×106"]