Piquet sindical contra els gestors del Bus Turístic barceloní

“Una quarantena de persones va impedir la circulació dels busos turístics de City Tours durant una hora i mitja”

Diversos sindicats de classe com la CGT o la COS van participar el passat 5 de gener en un piquet contra City Tours en solidaritat amb els companys acomiadats i sancionats.

L’acció, s’emmarca en l’inici d’una campanya de denúncia de les situacions laborals amb les quals es troben els treballadors d’aquesta empresa, on companys de la mateixa ja han estat acomiadats i sancionats. Vora les 10:15h. del matí del dijous 5, una quarantena de persones va tallar un dels laterals de Plaça Catalunya de Barcelona, des d’on surten diàriament els busos de l’empresa turística City Tour per demanar la fi dels acomiadaments i les sancions cap als treballadors d’aquesta que reclamen la millora de les seves condicions laborals, aturant aproximadament durant una hora i mitja el trànsit i el servei d’aquests. L’empresa City Tour es va veure obligada a reubicar el gran nombre de turistes que es trobaven a dalt dels autobusos en altres línies d’altres indrets de la ciutat per poder seguir amb el trajecte.

La campanya comptarà amb més piquets per tal de denunciar la situació i fer que l’empresa compleixi amb els drets de les treballadores retirant sancions i aturant els acomiadaments. La voluntat dels sindicats és estendre aquesta campanya més enllà dels Països Catalans, ja que aquesta empresa opera en molt d’altres indrets de l’estat on s’estan denunciant situacions semblants.