[bar group="860×106"]

El PKK davant l’atac turc contra els kurds de Síria: “Cada casa, cada carrer, serà un camp de batalla”

Declaració del Consell Executiu del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) sobre l'agressió turca al nord se Síria.

El Consell Executiu del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) ha fet pública una declaració sobre la incursió militar de l’estat turc al nord de Síria que va començar oficialment dimecres.

El PKK assenyala que l’operació d’invasió de l’estat colonialista feixista de la República Turca contra Rojava Kurdistan  (Kurdistan Oest) va començar el 21è aniversari de la conspiració internacional del 9 d’octubre contra el líder del poble kurd Abdullah Öcalan (El 9 d’octubre de 1998 Ocalan fou expulsat de Síria per iniciar un periple que acabaria amb al seva captura per part de l’estat Turc, amb l’ajut de la CIA).

Segons el PKK, l’objectiu del règim turc és aconseguir allò que l’ISIS no va poder en la seva agressió contra Kobanê el 15 de setembre de 2014.

La declaració PKK continua; “És força evident que l’agressió turca pretén enderrocar la Revolució de la Llibertat de Rojava, envair les terres sirianes del nord i l’est i eliminar l’administració autonòmica democràtica, perpetrar un genocidi contra els kurds de Rojava com a Afrin, reduint els altres pobles d’aquestes terres a l’esclavitud, i dividir de Síria sobre aquesta base. Des d’aquest punt de vista, aquest atac té com a objectius acabar amb l’existència i la llibertat kurdes, la unitat democràtica i la fraternitat dels pobles a Síria, la democràcia a Turquia i l’Orient Mitjà i tota la humanitat. Té com a objectiu revifar els mercenaris ISIS que van ser derrotats per les YPG, YPJ i FDS, i amenaçar el món sencer amb aquestes forces mercenàries. ”

El PKK assenyala que els atacs turcs van començar després de l’anunci del president nord-americà Trump de la retirada de les seves tropes de la zona fronterera el passat 7 d’octubre al matí i després de la recent reunió dels presidents russos i iranians amb el dictador Erdoğan a Ankara.

“Les forces de l’exèrcit turc ocupants i genocides ataquen els pobles kurds, àrabs, assiris, siríacs, armenis, turcmens i circassians que viuen al nord i l’est de Síria amb les armes de l’OTAN, amb les armes comprades als Estats Units, Alemanya, Rússia i la Xina. Aquestes armes s’utilitzen en l’agressió de massacres i invasions llançades per Turquia contra els pobles del nord i l’est de Síria el 9 d’octubre. Per aquest motiu, principalment els Estats Units i Rússia, l’ONU i tots els estats que donen suport a Turquia són els responsables de la invasió de la Síria del Nord i de l’Est i de perpetració de massacres i genocidis en aquest territori. Amb el suport de totes aquestes forces, l’estat turc perpetra una massacre explícita contra els kurds al segle XXI. S’està cometent un crim contra la humanitat i altres en són socis. ”

El PKK afirma que els pobles del nord i l’est de Síria i les seves forces de defensa YPG, YPJ i FDS, que van aconseguir derrotar als mercenaris ISIS, una plaga per a la humanitat, estan decidits ara a derrotar el feixisme de l’AKP-MHP (Partits de govern a Turquia). El PKK saluda els pobles i revolucionaris de Rojava i del nord-est de Síria, i afegeix; “Volem que creguin de tot cor que la victòria final serà definitivament seva perquè tenen raó, lliuren la lluita més justa de la història, representen els drets i la justícia, volen portar una vida lliure, igualitària i democràtica a les seves terres sense fer cap mal. a la terra i a la vida de ningú. ”

La declaració continua: “D’altra banda, el feixisme d’Erdoğan-Bahçeli (dirigents del govern turc) amb la posició més injusta i injusta de la seva història, vol expulsar la gent de les seves terres ancestrals i establir mercenaris ISIS i al-Nusra al seu lloc. Tracta de construir la seva pròpia existència i supervivència a partir de l’aniquilació dels altres, cosa que la converteix en la força més tirana i cruel de la història.”

El comitè executiu del PKK ha destacat que: “Ha començat una lluita per la supervivència entre les forces més tiranes i les forces més justes de la història. Els kurds de Rojava, els pobles del nord-est de Síria i la nostra gent de les quatre parts del Kurdistan i de l’estranger han de saber que la història ens ha confiat de nou la tasca de representar l’honor, la humanitat i la llibertat. Tot i que serà extremadament difícil i costarà molt, és la nostra obligació complir aquesta missió històrica i honorable, que emprendrem amb l’esperit d’Agit  i Zilan (Historics lluitadors kurds: el comandant Mahsum Korkmaz “Agit” i la guerrillera Zeynep Kinanci “Zilan”), seguint el camí del Líder Apo (Abdullah Öcalan) i els màrtirs, de la mateixa manera que ho vam fer en el passat sacrificant desenes de milers de màrtirs. No podem abstenir-nos d’això. Per a nosaltres és l’única manera d’existir i viure lliurement com a poble. No oblidem que només la resistència portarà a la victòria ”.

La declaració continua; “Sobre aquesta base, creiem que els kurds, els àrabs i tots els altres pobles i forces de defensa del nord-est de Síria emprendran la defensa de la humanitat lliure basant-se en la crida de l’Administració de l’Autonomia Democràtica a la mobilització; que qualsevol home i dona que pugui agafar armes convertirà cada casa en un quarter i cada carrer en un camp de batalla per bastir una resistència gloriosa contra els feixistes bàrbars de l’AKP-MHP i per enterrar la política   colonialista-genocida de la República turca a les terres de Rojava ”.

El PKK fa una crida a tots els comandants i combatents de les forces guerrilleres HPG i YJA-Star a intensificar les seves accions contra l’exèrcit feixista turc a totes les zones del Kurdistan del Nord (la regió kurda de Turquia). El PKK insta igualment el poble kurd a quatre parts del Kurdistan i a l’estranger, les dones i els joves en primer lloc, a unir-se al voltant de la Resistència de Rojava i a emprendre accions contra la invasió turca a tot arreu. També demana a la joventut kurda que s’uneixi a la batalla d’honor en un esperit de mobilització; al mateix temps que demanava que tots els partits i organitzacions de les quatre parts del Kurdistan que actuin en unitat nacional-democràtica en un procés tan històric.

El PKK afirma que creu que la comunitat àrab s’oposarà a la invasió turca del nord de Síria i fa una crida a les forces revolucionàries i democràtiques i a tots els pobles de Síria i Turquia, així com a totes les dones i organitzacions juvenils i tota la humanitat, per unir-se en una resistència global amb els pobles del nord-est de Síria que resisteixen a la invasió i genocidi turcs.

 

+ INFORMACIÓ

Seguiment en viu de l’atac turc contra Rojava Kurdistan: ANF: Resistance against Turkish occupation – LIVE BLOG


[bar group="860×106"]