Porten a judici un militant independentista d'Alacant per injúries a la corona

Porten a judici un militant independentista d'Alacant per injúries a la corona

</meta>

</meta>El veí d’Alacant i militant de l’organització de l’esquerra independentista Endavant-OSAN que va ser denunciat per la policia local d’Elx el dia 6 de desembre de 2007 per un presumpte delicte d’injúries a la corona, serà jutjat per faltes, demà al matí, al Jutjat d’instrucció número 2 d’Elx. Alhora, també s’ha organitzat una concentració de solidaritat davant els mateixos jutjats a les 10:30h.

La denúncia de la policia local es va esdevenir durant la 3a Botifarrada contra la constitució espanyola que es va celebrar a Elx el 2007, i es va emparar amb diverses pancartes contràries a la monarquia espanyola i en suport als encausats per la crema de fotos dels reis espanyols a Girona.En aquells moments, els policies van intervenir durant el dinar popular de l’acte, van identificar al veí alacantí que estava en l’organització i van fer diverses fotografies a les pancartes i cartells de la botifarrada (concretament a una pancarta amb el lema “A Elx també cremem la monarquia” i a un cartell on hi posava “Les catalanes no tenim rei! Independència!”).

Endavant-OSAN i Alerta Solidària, l’organització antirepressiva de l’esquerra independentista han volgut remarcar la persecució política que tant el militant d’Elx com molts altres independentistes d’arreu dels Països Catalans han patit, durant els últims anys, només per mostrar públicament el seu rebuig als reis espanyols. Les dues organitzacions també han denunciat la responsabilitat que té l’Ajuntament d’Elx en aquesta cacera de bruixes i l’absurd d’aquest judici de faltes, ja que l’Audiència nacional espanyola ja havia determinat que aquests fets no constituïen cap delicte a la corona espanyola. Per acabar, han volgut remarcar que aquest tipus de repressió només ha aconseguit augmentar el rebuig cap a la monarquia, així com fer qüestionar a molta gent la seva legitimitat.