Quatre mil persones es manifesten a Barcelona contra la retallada de les pensions

Quatre mil persones es manifesten a Barcelona contra la retallada de les pensions

barcelona 22 gener

Amb un fred intens, a les sis de la tarda començava la plaça de Sants la manifestació contra la reforma de les pensions convocada per nombroses entitats polítiques, socials i sindicals. Unes 4.000 persones han pres part en la protesta on s’ha rebutjat el procés de negociacions entre govern, patronal i els sindicats majoritaris espanyols CCOO i UGT per pactar la retallada.

mossos via laietana

En acabar la manifestació s’ha conegut la okupació d’un antic multicinema cèntric de la ciutat, situat a la via Laietana. La mateixa nit ja va ser desallotjat pels Mossos d’Esquadra, fet denunciat per l’assemblea de Barcelona, ja que es va fer irregularment i sense cap ordre judicial. hi hauria hagut 2 detencions i 422 identificacions.

manifestació sindicats combatius i  organitzacions polítiques contra le sretallades

L’edifici s’havia okupat fa 5 dies però no s’ha fet saber fins avui, coincidint amb la manifestació, i com un més dels molts actes que s’estan fet a nombroses localitats contra la reforma de les pensions i per cridar a la jornada de vaga i mobilització del 27 de gener.

Durant la manifestació, on han pres part nombrosos sindicats alternatius, organitzacions polítiques i socials d’esquerra anticapitalista, independentistes i llibertàries, a més de la denúncia de les retallades de les pensions, també hi han estat presents altres conflictes com el de Mercadona o el de Parcs i Jardins de Barcelona.

(Fotos: Sants TV i Vilaweb)

(Vídeo de BTV)