Sindicalista tarragoní sancionat administrativament en una protesta

Aquesta dimarts a la tarda diversos membres del sindicat CO.BAS s’han acostat a la Subdelegació del Govern de Tarragona per mostrar el seu rebuig “la nou pacte antisocial que estan cuinant el govern de Zapatero i el sindicats grocs CCOO i UGT”.

Quan un dels presents ha començat a escriure a la façana de la Subdelegació el lema: “Cap rebaixa a la Seguretat Social. Prou reformes antiobreres”, han sortit dos membres de seguretat que l’han retingut fins l’arribada dels Mossos d’Esquadra. Aquests han interposat una sanció administrativa que se li notificarà en breu.

En paraules de José Estrada Cruz, secretari d’acció sindical de CO.BAS Tarragona aquesta acció pretenia subratllar que “ens volen imposar un nou pacte antisocial. De nou, els empresaris amb la col•laboració del govern i del sindicats CCOO i UGT pretenen fer carregar als treballadors amb les seves contradiccions. Es queden els beneficis de tots aquests anys de bonança; inclús en anys de “crisi” (2007 i 2008) s’han embutxacat més de 20.000 milions d’euros, mentre incrementen l’atur en més de tres milions amb acomiadaments que els hi suposa un percentatge mínim respecte als beneficis. Sobretot, quan més del 50% de les indemnitzacions es paguen amb diner públic a traves del Fons de Garantia Social.”

També ha afegit que “si no impedim això amb protestes arreu, ens faran empassar el nou pacte que estan cuinant”. Cal recordar que avui el Govern i els sindicats CCOO i UGT estan reunits des d’aquest matí en al Palau de la Moncloa per intentar reconduir el “diàleg social”. Aquest encontre és similar al que van mantenir divendres l’Executiu i la CEOE per intentar acostar les postures entre patronal i sindicats a la recerca d’un acord.