[bar group="860×106"]

Sindicalistes i personalitats catalanes contra l’anul·lació d’Iniciativa Internacionalista

Roda de premsa al Fossar de les Moreres. Foto: Directe.catUna llarga llista de persones dels Països Catalans vinculades a la cultura, a l’educació, a la comunicació, a la defensa dels drets humans i sindicalistes s’ha fet pública aquest matí en roda de premsa a Barcelona. Totes elles han signat un manifest contra l’anul·lació de la candidatura Iniciativa Internacionalista.

Per firmar contra la il·legalització de la candidatura: premsa@iniciativainternacionalista.cat.

L’escrit es presenta el mateix dia que es farà pública la decisió del Tribunal Constitucional sobre el recurs persentat per evitar l’anul·lació de la candidatura.

>> Primeres signatures de rebuig a l’anul·lació d’Iniciativa Internacionalista
>> Crònica de la roda de premsa

Entre els signants destaquen persones com Arcadi Oliveres (econmisa); Isabel-Clara Simó (escriptora i periodista); catedràtics universitaris com Josep Maria Terricabras (Filosofia UdG) i Joan Subirats (Ciència Política UAB); Jordi Borja (geòrgraf-urbanista); advocats com Jaume Asens, Benet Salellas, Jordi Pujol o José Luis Condado; músics com Cesk Freixas o Xavi Sarrià (el cantant d’Obrint Pas); representants polítics com Uriel Bertran (diputat d’ERC), Agustí Cerdà (president d’ERPV) o Isidre Soler (portaveu de l’Entesa per Sabadell); Eva Fernández (presidenta de la FAVB); Roser Veciana (exregidora a l’Ajuntament de Barcelona). A la llista no només hi ha persones a títol individual, sinó que desenes d’entitats i organitzacions del país també hi donen suport.

També s’ha presentat el llistat de sindicalistes catalans que denuncien la voluntat d’il·legalitzar la candidatura. De sindicalistes que firmen n’hi ha de la Intersindical-CSC, la CGT, CoBas, la COS, Intersindical Valenciana, CCOO i de diversos comitès d’empresa.

A la roda de premsa d’aquest matí, Jordi Casanova, com a representant del Grup de Suport dels Països Catalans a Iniciativa Internacionalista ha denunciat la voluntat de criminalització de la candidatura, que entén que respon a la necessitat d’un estat no democràtic com l’espanyol per silenciar les veus crítiques. Casanova ha recordat que 13 persones de la candidatura són catalanes.

També ha intervingut Josep Garganté, que ocupa el tercer lloc a la llista electoral, i que és el primer dels Països Catalans. Garganté ha explicat que Iniciativa Internacinalista “no ens amaguem que tenim simpaties amb l’esquerra abertzale, però això no signifca que siguem de l’esquerra abertzale; igual que tenim simpaties pel govern d’Hugo Chávez, però no això no vol dir que en formem part; igual que tenim simpaties per Enric Duran, però no significa que haguem fet el mateix que ell”. Garganté també ha lamentat que la voluntat de prohibir la candidatura recorda la cacera de bruixes de McCarthy als Estats Units contra els comunistes.

El candidat dels Països Catalans ha afegit que la candidatura Iniciativa Interncionalista s’ha presentat per combatre “l’Europa dels rics i els miserables polítics professionals”. A més, ha enviat una abraçada als treballadors i treballadores d’Euskal Herria que avui estan en vaga general “contra la crisi que han provocat els rics i que volen que la paguin els treballadors”.

En nom dels signants del manifest que avui s’ha fet públic, l’advocat i escriptor Josep Maria Loperena també ha participat a la roda de premsa. A més de llegir el manifest, Loperena ha subratllat que és la primera vegada que s’amplia l’estat d’excepció que ja pateix Euskal Herria a tot l’Estat espanyol. I ha afegit que no té cap confiança en el Tribunal Constitucional, que avui mateix ha de pronunciar-se sobre el recurs presentat per evitar l’anul·lació de la candidatura.


[bar group="860×106"]