[bar group="860×106"]

Som Cims porta l’estelada a la muntanya

Enguany la iniciativa de Som Països Catalans ha coronat més de 50 cims.

El 2015 ha estat l’any de la consolidació del Som Cims. Aquesta és primera valoració que fa l’entitat Som Països Catalans de la iniciativa, que aquest any ha vist la seua tercera edició.

Des de som es creu que les més de cinquanta ascensions realitzades per tot el país han tornat a posar en evidència l’existència d’una extensa xarxa de persones i col·lectius compromesos en la construcció nacional. A més a més, des de Som també s’apunta que aquesta dinàmica de treball encaixa amb el seu esperit de treball, fonamentat en l’activisme i la generació de dinàmiques i aportacions que des de l’arrelament al territori vertebren el país i ajuden a la seua visualització.

L’entitat recorda que les pujades fetes a moltes comarques han respost a una crida general i a partir d’aquesta s’han organitzat de manera molt diferent, algunes col·lectivament i altres de forma individual. Som Països Catalans també ha volgut recordar la novetat que enguany ha suposat l’ascensió feta al pic Gorbeia per part del col·lectiu Aldarrikatuz, que integra catalans residents a Euskal Herria.

Des de l’entitat també s’ha remarcat la consolidació del Som Cims al calendari de lluita pel reconeixement de tots els Països Catalans en forma de diada muntanyera, i pel ressò social que la iniciativa va guanyant any rere any. Així mateix, ha volgut tenir un recordatori pels tres muntanyers dels Països Catalans (de Tarragona, Ripoll i Ontinyent), morts per una relliscada al Khirgizistan.


[bar group="860×106"]