Som Països Catalans es presenta a Mallorca

somppccDurant les darreres setmanes, la xarxa ha viscut el naixement d’una nova plataforma en defensa de la unitat de la nació. Som Països Catalans s’ha presentat a Internet fent pública una pàgina web que conté una gran silueta dels Països Catalans i un seguit de frases que fan referència a qüestions culturals i populars d’arreu del territori, sempre precedides del verb “som”. “Som Tramuntana, Canigó i Maestrat”, “Som Maria Mercè Marçal i Montserrat Roig”, “Som Joan Fuster i Josep Maria Llompart”, “Som Maó, Elx i Perpinyà”, “Som agermanats, angelets i maulets”, “Som jotes, sardanes i gitanes” o “ Som un poble en moviment” són només una mostra de les desenes de frases que es poden anar llegint i que conviden a participar de les xarxes socials habilitades des de Som Països Catalans a través de twitter i facebook.

Des de la setmana passada, a més, Som Països Catalans anuncia a la seva web la presentació (no virtual) de la campanya a nivell nacional, que es durà a terme al Teatre de Petra (Mallorca), el proper dissabte 2 de febrer i en col·laboració amb les entitats locals Albaïna (Sóller) i Pla de Mallorca en Marxa. L’acte comptarà amb la presència del músic algaidí Biel Majoral, professor de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i conegut pel seu suport a múltiples causes populars, així com per la seva trajectòria en defensa de la unitat dels Països Catalans. A més, el teatre també acollirà les gloses de Maribel Servera i Macià Ferrer i l’espectacle “La cançó necessària”, a càrrec de Meritxell Gené, Jordi Montañez, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Josep Romeu i Andreu Valor.

Segons ha pogut saber la redacció de L’Accent, durant l’acte es llegirà el manifest fundacional de Som Països Catalans i serà el punt de partida de diversos projectes i propostes nacionals en positiu, en defensa de la territorialitat i per posar en valor els Països Catalans i el marc mediterrani. El grup impulsor de la campanya, però, prefereix mantenir la incògnita sobre tot plegat, almenys fins el dia de la presentació, i de moment s’estan limitant a convocar a l’acte i difondre les consignes en defensa dels Països Catalans.