Tancament indefinit a l’hospital de Sant Pau contra la retallada de sous

stpau29n2Els i les treballadores de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona han iniciat avui dijous 29 de novembre a les 8h un tancament indefinit en el vestíbul principal de l’Hospital. El Comitè d’Empresa de l’Hospital de Sant Pau respon així a la decisió de la direcció de l’Hospital de no pagar la catorzena paga de l’any a les treballadores (que cosa suposa una retallada salarial anual del 7%). A més, denuncien la incertesa sobre sel cobrament de la paga del mes de novembre s’efectuarà el dia 30. Aquesta retallada salarial té l’empara de les mesures aprovades pel govern Rajoy, i s’aplicarà pràcticament a tot el sector públic.

Des de la secció de la Federació de Treballadors de Catalunya (FTC) a Sant Pau també denuncien l’actuació dels directius, que enlloc de defensar el centre i el servei als ciutadans “practiquen la genuflexió amb la Conselleria de Sanitat”; l’exitència de “càrrecs numeraris al servei del Virrei”; “de veure com la nostra entitat esta històrica i contínuament esquitxada per escàndols envers la gestió del recursos públics, com ens redueixen l’activitat sanitària, ens tanquen llits i ens augmenten les ràtios de pacients, provocant un empobriment de la qualitat assistencial”; denuncien igualment el maltracte a companys amb contractes precaris i fraus de llei acomiadaments continus.

stpau29nLa decisió del tancament s’ha pres coincidint amb les mobilitzacions dels treballadors de la salut a Madrid, que protesten contra l’extensió de la privatització de la sanitat pública. El tancament, doncs, vol denunciar alhora la precarització de les condicions laborals i la retallada de serveis a la població. Així, s’han adreçat a assemblees de barri, plataformes de lluita i sindicats per estendre els tancaments a altres centres sanitaris i de treball. També coincideix amb les tancades, en aquest cas del sector de l’educació, en més de 120 centres educatius de Mallorca contra les retallades en ensenyament i els atacs contra la normalització lingüística del govern de Bauzá.