Tarragona es mobilitza per denunciar les conseqüències de la crisi

Protesta contra la crisi a Tarragona. Foto: Diego Corredor

El rebuig a les conseqüències de la crisi en la classe treballadora s’ha fet sentir aquest dijous 16 abril a Tarragona. Diverses organitzacions de la ciutat, així com la campanya “Que la crisi la paguin els rics”, han convocat una jornada de mobilització i han fet una crida a organitzar i participar en un seguit d’accions
descentralitzades.

Amb aquest mena d’accions es pretén denunciar les conseqüències de la crisi sobre la classe treballadora, i alhora d’assenyalar els culpables d’aquesta situació. A Tarragona, els col•lectius i organitzacions participants han volgut deixar clar que “ens oposem a pagar nosaltres la crisi que han provocat ells”. Els participants acusen “al govern espanyol dels més de 900.000 treballadors i treballadores dels Països Catalans que són a l’atur. Milers de persones han perdut els seus habitatges i centenars de milers més encaren greus dificultats per fer front a hipoteques i lloguers. Molts milers de persones deixaran de cobrar els propers mesos cap mena de prestació d’atur. Ara es fa més evident encara que les polítiques neoliberals antisocials implantades els darrers anys per tots els governs han empitjorat les proteccions socials i han afavorit l’enriquiment d’uns pocs a costa de tots nosaltres”.

A Tarragona, aquest matí l’assemblea d’Endavant (OSAN) ha repartit octavetes a les cues de l’atur animant a l’organització dels aturats. Poc més tard, han realitzat diversos murals al centre de la ciutat amb el lema “Capitalisme és crisi” i convocant a la propera manifestació del primer de maig. Al migdia una vintena de persones, de diverses organitzacions participants a la campanya “Que la crisi la paguin els rics”, s’han acostat a l’entitat bancària de la Caixa Tarragona a la Plaça Imperial, un cop allí han encartellat un paperògraf a l’exterior i acte seguit han omplert la façana d’adhesius a favor de la nacionalització de la banca. Alhora, també repartien octavetes i cridaven consignes contra les privatitzacions dels serveis, especialment de la banca. La jornada de lluita d’avui s’ha desenvolupat amb normalitat, i sense identificacions.