[bar group="860×106"]

Tibi es proclama guanyador de la champions de llargues

tibicampionsL’equip de la localitat alacantina de Tibi es va proclamar campió de la Champions Terra i Mar de pilota en la modalitat de llargues. L’equip alacantí format pel gran Álvaro i el seu deixeble Telmo superaren a les semifinals al potent equip del Campello, mentre que els belgues del Kersken feren el mateix amb el combinat de Benidorm.

El 30 de setembre es disputà la final a la plaça de l’Ajuntament de València. Malgrat el potencial del conjunt flamenc, set vegades campió de la lliga belga i composat de jugadors professionals molt millor pagats que els pilotaires valencians, Álvaro va fer una veritable exhibició, arribant a aconseguir fins a un noranta per cent de sacades directes. Segons sembla el de Tibi executa un servei únic, per dalt, amb el qual és capaç d’enviar la pilota més enllà de setanta-cinc metres.

L’anècdota de la final es produí quan els jugadors flamencs intentaren enlairar-se un sobre l’altre per tal d’arribar a una de les potents sacades de l’alacantí, davant l’atenta i atònita mirada dels àrbitres que es veieren davant d’una jugada no contemplada al reglament. A la fi, com que l’acció no transgredia cap norma estipulada, optaren per no assenyalar res.

Així acabava una jornada que començà el divendres a la població de Genovès, poble dels mítics Paco Cabanes i Tio Tonet on tingué lloc al Museu de pilota una exposició de pilota a nivell internacional amb gran nombre de fotografies i objectes relacionats amb aquest ancestral esport.

Caldrà veure com es desenvolupen en un futur les properes edicions de la Champions d’una modalitat, les llargues, que de mica en mica va agafant embranzida a diferents indrets d’Europa on es practica o s’està recuperant, així com els futurs canvis en el reglament que ha anunciat la CIJB amb la intenció de donar-li una major embranzida a la disciplina.


[bar group="860×106"]