Tres independentistes imputats a Reus per protestar contra les retallades

El mateix dia —el 18 de juliol— que sis persones eren detingudes a Sabadell per les protestes de la Vaga general del 29M tres persones més eren imputades i cridades a declarar a Reus també per protestar contra les retallades. En aquesta ocasió la mostra de rebuig s’havia produïy a la Festa major de la vila. El 28 de juny es va convocar a la plaça del Mercadal una xiulada als polítics municipals que aplegà a centenars de persones.

Així que els polítics van entrar en l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van espentar i colpejar a les persones assistents. Tal i com expressa Arran (organització on militen les tres persones): “Els incidents els van protagonitzar els agents de l’ordre un cop les autoritats ja havien accedit a l’Ajuntament”.

En aquest cas, però, els tres independentistes no foren detinguts per acudir als jutjats, sinó que van rebre la citació i s’hi van apropar pel seu propi peu. A pesar d’unes formes no tant violentes com a Sabadell, els tres joves van ser imputats per presumptes delictes de desordres públics i d’atemptat contra agents de l’autoritat. Arran va valorar que no és casualitat que augmenten les veus contràries a les retallades i a la gestió neoliberal que es fa del consistori (el cas més flagrant és el d’INNOVA). També va considerar que s’està contestant amb més repressió  i que “no és cap casualitat que dels centenars de reusencs assistents a la plaça hagin imputat a militants d’Arran”. Per altra banda, van exigir en un comunicat la paralització de les polítiques que actuen contra la classe treballadora, que s’absolga a les tres persones imputades i la dimissió de la regidora i presidenta del PP de Reus, Alícia Alegret. A hores d’ara, les persones imputades estan esperant la resolució judicial i, per la seua banda, els Mossos no descarten noves imputacions.