[bar group="860×106"]

Un 38,45% dels ERO de l’Estat espanyol es troba als Països Catalans

Durant els primers sis mesos d’aquest any s’han aprovat 3.992 ERO als Països Catalans, i aquests concentren un 38,45% dels ERO de l’Estat espanyol.

Aquesta és una de les crítiques que ha fet la Intersindical-CSC després d’estudiar les dades publicades pel ministeri de Treball espanyol en el Butlletí d’Estadísiques Laborals.

Segons el sindicat, en aquesta primera meitat del 2009 ja consten 120.286 persones afectades per ERO als Països Catalans. Els afligits es reparteixen en 83.042 a Catalunya, 36.607 al País Valencià i 637 a les Illes Balears i Pitiüses. Cal remarcar, que aquesta dada és onze vegades superior a la dels primers mesos del 2008, que rodejava els 10.900.

Intersindical-CSC argumenta que aquest augment desmesurat dels ERO -sobretot dels ERO de suspensió- explica la manca de recursos i competències que tenen els Països Catalans per fer front a la crisi econòmica, i mostra la situació de dificultat constant que hi ha al país, alhora de combatre la precarització creixent de les condicions laborals i l’augment del nombre d’aturats i aturades als Països Catalans.

Alhora, el sindicat ha fet una crida al govern per posar fre a aquesta situació, i ha exigit una major protecció de les classes perjudicades així com un augment de plantilla del cos d’inspectors de treball, ja que, segons afirmen: “és una plantilla totalment insuficient per fer front a tots els ERO, i aquest és un motiu pels qual se n’estan aprovant de fraudulents”.


[bar group="860×106"]