[bar group="860×106"]

Un activista d’Esplugues podria entrar a la presó per una acció desobedient

3 activistes a la torre del Pont d'EspluguesUn veí d’Esplugues que fa molts anys que està compromès amb la lluita contra el Pla Caufec podria passar 10 dies a la presó. El Caufec és un pla que pretén la construcció de al voltant de 7.000 habitatges, un centre comercial i munt d´hotels i oficines i que podria reportar fins a 100.600 milions de pessetes de beneficis per als promotors, amb pisos que podrien costar fins a 6.000 euros el metre quadrat.

Després d’anys de recursos judicials, i d’accions desobedients, que fins a desembre de 2008 havien trobat com a resposta 200 denúncies per a 57 activistes, la situació actual és que una de les accions més sonades que s’han fet els darrers anys a Esplugues pot comportar 10 dies de presó per un dels seus protagonistes.

L’acció tingué lloc el mes de maig de 2007, quan 3 persones van penjar-se d’una de les Tres Torres d’Esplugues durant més de 3 dies amb pancartes contra el pla Caufec-Porta Bcn. Pretenien denunciar l’imminent inici de les obres a la muntanya de Sant Pere Màrtir. I ho van fer. Els Mossos d’Esquadra es van limitar a esperar, i a recomenar la presidenta de la comunitat de propietaris que denunciés els activistes, cosa que finalment va fer. Un any després el judici va tancar-se amb la condemna de 20 dies de pena-multa a 3 euros per dia. En total, 60 euros per cap que podrien convertir-se en 10 dies de presó, 1 per cada 2 dies no pagats de pena-multa.

Com que cap de les 3 activistes ha volgut pagar per considerar injusta la sentència, l’administració ha embargat a dos d’ells. Segons el web de la campanya “No al Pla Caufec”, davant la impossibilitat d’embargar res al veí d’Esplugues, i després de rebutjar la possibilitat d’executar un arrest domiciliari durant 10 dies o unes jornades de treballs forçats, l’única via que queda és la de l’entrada a presó, que va ser decretada el passat 26 de febrer. A partir del 9 de març, si aquest insubmís a l’especulació no es presenta voluntàriament a la presó, es dictarà una obra de recerca i captura, davant la qual cosa, des de la campanya criden a atendre totes les convocatòries.

>> Vegeu notícia a la web de “No al pla caufec”: 10 dies a la Model per insubmís a l’especulació i a les penes-multa.

>> Vegeu dossier: “Ens preocupa aquesta democràcia” (document en pdf).

>> Aquí teniu els materials que ha editat el grup de suport:

Descarrega’t el cartell informatiu dels 10 dies per a imprimir fent clic aquí

Descarrega’t el díptic informatiu per a imprimir fent clic aquí sota


[bar group="860×106"]