[bar group="860×106"]

Un independentista tarragoní condemnat a 1 any de presó

 

tarragona romeu free“La Guàrdia Urbana de Tarragona s’ha destacat com a força repressiva contra l’independentisme”

Jordi Romeu, militant d’Endavant i la CUP de Tarragona, va ser condemnat a principis d’aquest mes a un any de presó, 80 euros de multa i 210 euros d’indemnització. El delicte, segons el tribunal, fou el d’atemptat i lesions a l’autoritat.

Jordi Romeu fou detingut el passat 18 de juny de 2010 per la Guàrdia Urbana sota l’acusació d’haver-los xiulat en passar pel carrer. Els agents l’aturaren i intentaren que el jove signés al moment una multa de 1.000 euros per aquest fet. Davant la negativa del jove, els agents procediren a la seva detenció. El jove denuncià haver estat vexat pels agents, que el llançaren a terra i li trepitjaren el cap amb les botes. La policia municipal, per la seva banda, presentà una denúncia contra l’acusat per atemptat a l’autoritat, com és ja rutina habitual en aquest tipus de detencions.

Malgrat que el jutge ha trobat indicis de denúncia falsa per part d’agents municipals, finalment ha emès una sentència condemnatòria cap a Jordi Romeu. De res ha servit que la sentència reculli que la policia municipal aportà proves falses, en concret un certificat mèdic de les suposades lesions rebudes per l’agent redactat mig any després dels fets.

La defensa de Romeu ha afirmat en un comunicat que pensen recórrer aquesta sentència. La persecució contra Romeu també es saldà el febrer de 2010 amb una detenció durant la festa de Carnestoltes davant de mig centenar de testimonis que observaren atònits la desproporció dels fets. Aquests resten encara pendents de resolució judicial.

L’ús de la Guàrdia Urbana com a força repressiva contra el moviment independentista a Tarragona ja havia viscut anteriors episodis. El més greu de tots es produí el 7 de gener de 2009, quan agents de la policia local l’emprengueren a cops contra una concentració feminista, al·legant que no tenien permís per ocupar la via pública. Tres de les manifestants foren acorralades en un portal i apallissades per agents municipals abans de ser detingudes. Com en el cas de Jordi Romeu, la guàrdia urbana també les acusà d’atemptat a l’autoritat i desordres. Aquest cas també es troba pendent d’un procés judicial.


[bar group="860×106"]