Un Onze de Setembre per a no renunciar a res

ONZE2013A banda de les mobilitzacions més massives, com la Via Catalana, aquest Onze de Setembre també viurà una setantena de mobilitzacions de l’esquerra independentista. L’objectiu del convocants és mantenir viu i a primera línia el programa polític de l’independentisme. Marc nacional de Països Catalans i transformació social són dos ingredients que el nou sobiranisme està qüestionant, explícitament o implícita, fet que pretén ser contrarrestat amb el desplegament de mobilitzacions arreu del territori.

En el manifest fet públic per l’esquerra independentista es remarca la necessitat “d’ organitzar i mobilitzar el poble treballador per a que pugui esdevenir l’actor clau en els temps de tensió i confrontació que han de venir. Cal l’autoorganització popular per a fer front amb contundència a les mesures econòmiques antipopulars i als seus responsables, i també ens cal aquesta mateixa autoorganització per a imposar la voluntat democràtica de la gent quan la burgesia del Principat decideixi intentar aparcar el procés sobiranista a canvi d’un nou pacte amb l’estat més avantatjós”.

Independència per canviar-ho tot

Una de les novetats d’enguany és la presència de la campanya “Independència per canviar-ho tot” a les mobilitzacions de la Diada. Aquesta campanya va néixer el passat juliol amb la voluntat d’esdevenir un pol social de l’esquerra dels Països Catalans en favor de la independència i d’un programa de transformació social. Aquest setembre, la campanya té previst realitzar desenes de presentacions i participar de diferents actes de l’esquerra independentista. Així mateix convoca dues mobilitzacions els dies previs a l’Hospitalet de Llobregat (7 de setembre) i a Sabadell (10 de setembre), i les manifestacions de Reus i Girona han fet seu el lema de la campanya.