Un Onze de Setembre per a no renunciar a res

Un Onze de Setembre per a no renunciar a res

ONZE2013

A banda de les mobilitzacions més massives, com la Via Catalana, aquest Onze de Setembre també viurà una setantena de mobilitzacions de l’esquerra independentista. L’objectiu del convocants és mantenir viu i a primera línia el programa polític de l’independentisme. Marc nacional de Països Catalans i transformació social són dos ingredients que el nou sobiranisme està qüestionant, explícitament o implícita, fet que pretén ser contrarrestat amb el desplegament de mobilitzacions arreu del territori.

En el manifest fet públic per l’esquerra independentista es remarca la necessitat “d’ organitzar i mobilitzar el poble treballador per a que pugui esdevenir l’actor clau en els temps de tensió i confrontació que han de venir. Cal l’autoorganització popular per a fer front amb contundència a les mesures econòmiques antipopulars i als seus responsables, i també ens cal aquesta mateixa autoorganització per a imposar la voluntat democràtica de la gent quan la burgesia del Principat decideixi intentar aparcar el procés sobiranista a canvi d’un nou pacte amb l’estat més avantatjós”.

Independència per canviar-ho tot

Una de les novetats d’enguany és la presència de la campanya “Independència per canviar-ho tot” a les mobilitzacions de la Diada. Aquesta campanya va néixer el passat juliol amb la voluntat d’esdevenir un pol social de l’esquerra dels Països Catalans en favor de la independència i d’un programa de transformació social. Aquest setembre, la campanya té previst realitzar desenes de presentacions i participar de diferents actes de l’esquerra independentista. Així mateix convoca dues mobilitzacions els dies previs a l’Hospitalet de Llobregat (7 de setembre) i a Sabadell (10 de setembre), i les manifestacions de Reus i Girona han fet seu el lema de la campanya.