Una diada marcada pel procés de confluència juvenil

La Diada de Mallorca d’aquest 2011 serà, segons tots els pronòstics, la darrera diada nacional que veurà dues organitzacions juvenils de l’Esquerra Independentista. Les joves militants de Maulets, única organització que existeix a l’illa des de finals dels anys 80, preparen amb il·lusió la darrera diada abans de la fundació del projecte juvenil definitiu.

I és que, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista i Maulets, el Jovent Independentista i Revolucionari es troben en la recta final d’un procés de fusió que iniciaren fa temps i anunciaren com a ferm i irreversible amb la Declaració de Reus, feta el març d’aquest any.

Entre els actes que Maulets organitzarà en el marc de la Diada de Mallorca també hi haurà la presentació d’aquesta dinàmica de confluència amb la CAJEI, que es realitzarà juntament amb la presentació a Mallorca de la campanya “Orgull Juvenil” d’aquesta organització.

Per la militància juvenil de l’EI a Mallorca, organitzar la diada sempre representa fer balanç dels reptes superats i observar els que portarà el nou any, però aquesta, la darrera diada que impulsen com a Maulets-JIR, representa una autèntica porta oberta al futur d’un nou projecte que promet ser un punt d’inflexió per al moviment juvenil arreu dels Països Catalans.