Vicent Andrés Estellés rep l’homenatge de Castelló de Rugat

IMG 4186

El passat divendres 29 de desembre el Col·lectiu Greixers de Castelló de Rugat va organitzar un sopar – festa al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés al Centre Social de Castelló de Rugat. L’acte, que va començar a les 21.00h, va comptar amb la participació de més de 100 persones i va estar precedit d’un sopar de baix braç que va donar pas a l’homenatge en sí.

Per a la realització d’aquest esdeveniment Greixers va comptar amb la col·laboració de diferents personalitats i institucions locals, com el CEIP Verge del Remei o l’IES Manuel Sanchis Guarner, tots dos de Castelló de Rugat, a més de Jordi Oviedo, professor de la Universitat Catòlica i arxiver del poeta, Amparo Hervàs professora del col·legi Domus, el guitarrista internacional Rubén Parejo o el cantautor Andreu Valor, així com també de la filla del poeta, Carmina Andrés.  L’homenatge es va iniciar amb l’explicació del mateix on van anant incorporant-se els diferent actors, com l’escola amb la presentació d’un vídeo realitzat pels alumnes del col·legi i dedicat a Estellés, del professorat de l’institut amb l’explicació de l’obra del poeta, Jordi Oviedo que va explicar la tasca de classificació de tota la seua documentació i que ja va donar pas a la filla del poeta, que va dedicar unes paraules explicatives de la forma de ser i actuar de son pare. Finalment es va donar pas a la lectura de poemes amb l’acompanyament musical de Rubén Parejo com també d’una sessió de micro obert per a recitar. L’acte el va cloure Andreu Valor amb una xicoteta actuació que va donar pas a unes paraules d’agraïment de tots els participants d’un component de l’assemblea de Greixers i d’obsequis als participants.

Des de Greixers s’ha valorat molt positivament l’esdeveniment ja que va ser un èxit rotund, tant per la possibilitat d’aconseguir reunir a personalitats tant destacades com per poder fer un acte tant digne en un poble com Castelló i amb un recursos molt limitats comptant sols amb les ganes de treballar de totes les parts implicades. A més, des del col·lectiu es lamenta una vegada més l’actitud de  l’Ajuntament, especialment de l’alcalde Jose Miguel Barranca i la regidora de cultura Begoña Garrigues que ni tan sols van contestar a la invitació que se’ls va fer per assistir. Des de Greixers destaquen que Castelló s’ha convertit en un desert cultural on no es fa cap mena d’activitat i on són les associacions qui estan salvant la papereta a l’Ajuntament que de forma desinteressada treballen pel poble. A més, és molt greu que en el seu dia li feren un homenatge Charlton Heston  i s’obliden completament de figures tan rellevants per a la cultura com Enric Valor l’any passat o Vicent Andrés Estellés enguany.