Vicent Andrés Estellés rep l'homenatge de Castelló de Rugat

Vicent Andrés Estellés rep l'homenatge de Castelló de Rugat

IMG 4186

El passat divendres 29 de desembre el Col·lectiu Greixers de Castelló de Rugat va organitzar un sopar – festa al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés al Centre Social de Castelló de Rugat. L’acte, que va començar a les 21.00h, va comptar amb la participació de més de 100 persones i va estar precedit d’un sopar de baix braç que va donar pas a l’homenatge en sí.

Per a la realització d’aquest esdeveniment Greixers va comptar amb la col·laboració de diferents personalitats i institucions locals, com el CEIP Verge del Remei o l’IES Manuel Sanchis Guarner, tots dos de Castelló de Rugat, a més de Jordi Oviedo, professor de la Universitat Catòlica i arxiver del poeta, Amparo Hervàs professora del col·legi Domus, el guitarrista internacional Rubén Parejo o el cantautor Andreu Valor, així com també de la filla del poeta, Carmina Andrés. L’homenatge es va iniciar amb l’explicació del mateix on van anant incorporant-se els diferent actors, com l’escola amb la presentació d’un vídeo realitzat pels alumnes del col·legi i dedicat a Estellés, del professorat de l’institut amb l’explicació de l’obra del poeta, Jordi Oviedo que va explicar la tasca de classificació de tota la seua documentació i que ja va donar pas a la filla del poeta, que va dedicar unes paraules explicatives de la forma de ser i actuar de son pare. Finalment es va donar pas a la lectura de poemes amb l’acompanyament musical de Rubén Parejo com també d’una sessió de micro obert per a recitar. L’acte el va cloure Andreu Valor amb una xicoteta actuació que va donar pas a unes paraules d’agraïment de tots els participants d’un component de l’assemblea de Greixers i d’obsequis als participants.

Des de Greixers s’ha valorat molt positivament l’esdeveniment ja que va ser un èxit rotund, tant per la possibilitat d’aconseguir reunir a personalitats tant destacades com per poder fer un acte tant digne en un poble com Castelló i amb un recursos molt limitats comptant sols amb les ganes de treballar de totes les parts implicades. A més, des del col·lectiu es lamenta una vegada més l’actitud de l’Ajuntament, especialment de l’alcalde Jose Miguel Barranca i la regidora de cultura Begoña Garrigues que ni tan sols van contestar a la invitació que se’ls va fer per assistir. Des de Greixers destaquen que Castelló s’ha convertit en un desert cultural on no es fa cap mena d’activitat i on són les associacions qui estan salvant la papereta a l’Ajuntament que de forma desinteressada treballen pel poble. A més, és molt greu que en el seu dia li feren un homenatge Charlton Heston i s’obliden completament de figures tan rellevants per a la cultura com Enric Valor l’any passat o Vicent Andrés Estellés enguany.