[bar group="860×106"]

Vicente Sanz, cap de personal de RTVV, denunciat per assetjar tres periodistesTres periodistes de Canal 9 han denunciat el cap de personal de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Vicente Sanz, per presumpte assetjament sexual. Aquest fet ha provocat una resposta immediata per part d’alguns partits d’esquerres, de la Unió de Periodistes Valencians i de diferents sindicats, entre els quals la Intersindical Valenciana, segons informa el diari EL PAÍS.

Els assetjaments, que segons les tres periodistes, es produïen des de finals del 2007 formaven part de tota una trama d’amenaces sexuals i represàlies laborals.


Aquesta tarda, Vicente Sanz, ha deixat temporalment el càrrec, de manera “cautelar”, amb l’objectiu de poder-se defensar, i per tal que això no tingui repercussions sobre l’ens comunicativa. El director general de RTVV, José López Jaraba, ha acceptat la seva petició sense restriccions.

Malgrat això, l’estat d’alarma i indignació continua éssent generalitzat arreu del País Valencià. La Intersindical Valenciana ja ha exigit mecanismes de suport jurídic, mèdic i psicològic per a les assetjades i ha demanat que s’aclareixi ràpidament la situació, ja que “cal saber el més aviat possible l’abast dels fets denunciats i si hi ha més treballadores afectades”. A més, ha condemnat directament aquest tipus d’assetjament laboral. Per altra banda, la Comissió parlamentària de Control de Radiotelevisió Valenciana ha afirmat que davant d’aquests fets “calen actuacions immediates” i que per això, la direcció general de RTVV hauria de dictar una ordre d’allunyament per a Sanz.

Les últimes paraules del cap de personal de RTVV, també expresident provincial del PP valencià, han estat que té “la consciència molt tranquil·la” i que, en tot cas, la resolució la donarà un jutge.


[bar group="860×106"]