[bar group="860×106"]

Von der Leyen a l’aula

Fins l’any passat a tercer d’ESO, a la matèria de Geografia i Història, s’explicava el funcionament de la Unió Europea, OTAN… però les necessitats han canviat: de cara el curs vinent aquells centres que ho vulguin faran el projecte Escoles ambaixadores. Bé, fer servir l’expressió que ho vulguin és un eufemisme, és com l’acreditació d’Escola Verda, qui no l’adquireix queda desfasat, és la dinàmica de mercat, la competència entre centres apreta, tothom vol ser l’alumne avantatjat. Mire’m de què va aquest projecte tal i com ell es presenta:

Té per objectiu estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea, i del Parlament Europeu en particular. No es tracta només d’ensenyar dades sobre la Unió Europea, sinó també de donar-los l’oportunitat d’experimentar la ciutadania europea.

Els centres que participin en el programa es comprometen al següent:

– Assistir a una formació obligatòria a Madrid (presencial o telemàtica).

– Mantenir un InfoPoint sobre el Parlament Europeu actualitzat al seu centre educatiu en un lloc visible.

– Treballar amb uns materials online proporcionats pel Parlament Europeu (traduïts a tots els idiomes de la UE i als quatre regionals d’Espanya).

– Realitzar activitats al llarg del curs relacionades amb la Unió Europea

– Celebrar el 9 de maig al seu centre.[1]

Espectacular. Apologia. Adoctrinament explícit. I on queda el tant apreciat i utilitzat per tots els pedagogs pensament crític? Ah, clar, el pensament crític sempre s’ha de limitar als rails marcats, la crítica ha de ser formal i inofensiva[2]. Mai podem portar els alumnes a visitar un desnonament en tant que visita cultural. Sens dubte és una oportunitat meravellosa això de ser víctima de la catequesi europeísta. Aquest anem a Madrid que està tot pagat no és res més que la coneguda tàctica cooptar intel·lectuals[3], tota la parafernàlia queda clara quan s’informa que ha de culminar en una celebració al centre.

El més interessant és la celebració del 9 de maig com a dia d’Europa. Cal recordar que el 9 de maig és el dia en que l’URSS va arribar a Berlin alliberant la humanitat del nazisme. Occident no pot tolerar aquest exemple i vol eclipsar-ho com sigui, per això inventen el 9 de maig com a dia d’Europa. És propaganda ideològica molt barroera, fàcil de desmuntar, però necessita contestació.

Per altra banda és molt comprensible que la Unió Europea vulgui ocultar el dia de la victòria contra el nazisme ja que la pròpia Unió Europea ha sorgit de les seves restes[4]. Posem només tres exemples perquè pensem que són suficients: l’Operació Impensable[5], les xarxes Gladio[6], o el fet que mentre les suposades potències occidentals lluitaven per la democràcia europea al seu torn esclavitzaven l’Índia, feien massacres similars a les nazis a Setif (Argèlia), o s’aliaven amb el franquisme.

Adolf Heusinger i Hans Speidel, dos dels exgenerals nazis que posteriorment ocuparien llocs de comandament a l’OTAN.

Quan van aguantar els francesos i belgues contra els nazis? Trenta? seixanta? Cent dies? La majoria de burgesies europees van ser col·laboracionistes. No ens enganyem, des de 1934 Gran Bretanya i els Estats Units donaven capital a Hitler per a que desenvolupés la indústria bèl·lica i que es llancés contra l’URSS, la desconfiança cap a Hitler va motivar que les inversions s’anessin endarrerint,… fins al punt que Hitler canvia els plans inicials i es llança abans contra França i Polònia. Els occidentals hem reduït el nazisme a la qüestió jueva ocultant que el veritable objectiu de l’imperialisme alemany era esclavitzar l’URSS, el Lebensraum, explícit des del Mein Kampf.[7] Els soviètics van patir 27 milions de morts contra el nazisme, molts més que el soldadet Ryan, ells si que saben que és lluitar contra aquesta bèstia. Recordem que l’OTAN la conformen els antics països feixistes més Gran Bretanya i els Estats Units. Deia el mariscal Zhúkov hem alliberat Europa del feixisme, però mai ens perdonaran per això.

No m’allargo en explicar batalletes ni en argumentar perquè la Unió Europea i el feixisme van de la mà. Molts altres ho han fet i ho fan millor que jo[8][9][10], l’equip dels qui a Facebook i Telegram es presenten com a Fidelista por siempre o els companys de Tertúlias en cuarentena[11] cada dia fan un informe on s’analitza al detall la situació.

En aquest context de segona guerra freda on la lluita contra Rússia es presenta com a lògic no es destaca que fins i tot Podemos està armant nazis a Ucraïna (i la CUP es limita a no aplaudir-los al Congreso), en aquest context volen redoblar la lluita ideològica, cal legitimar la UE a cada institut i que els profes, com els periodistes (quanta falta els fa llegir Taufic[12]), en siguem els executors.

El fet és que els europeus acceptem ser esclaus del Estats Units[13], portem un any i mig de lobotomia mediàtica, la OTAN es dedica a la guerra cognitiva[14] fins al punt que fins i tot a Canadà hi tenen les oficines dedicades a això[15], ens han mentit descaradament sobre Bucha[16][17][18][19][20] seguint el guió del terrorisme de la indignació iniciat a Timisoara el 1989[21], i estan preparant una nova guerra[22] en la que necessiten carn de canó. Inculcar la ideologia europeísta a la quitxalla europea és la millor garantia perquè vagi a morir contenta als camps de batalla o en el millor dels casos perquè sigui passiva aplaudint el feixisme[23]. Res nou a l’oest del Dnièper, el sistema educatiu al servei de l’imperialisme.

 

*J. R. és professor de secundària.  | Les opinions expressades en els seus articles són exclusivament de l’autor.

12 de maig de 2023

 

Notes:

[1] https://www.europarl.europa.eu/spain/es/juventud/10062016.HTML

[2] GIL DE SAN VICENTE, Iñaki. El Capital, un libro que asusta al capital… y al reformismo. 12/2/2019. Pàg 1

https://rebelion.org/docs/253009.pdf

[3] KOHAN, Néstor. Hegemonía cultural en tiempos de contrainsurgencia “soft”. Oceansur. 2021. Pàgs 4 a 7

https://www.oceansur.com/uploads/libro/2021/08/14/05-hegemoni-a-y-cultura-13-ago-2021.pdf

[4] AYUSO, Miguel. Adolf Heusinger: la historia del general nazi que acabó dirigiendo la OTAN. I10/1/2016

https://www.elconfidencial.com/alma-corazon-vida/2016-01-10/adolf-heusinger-la-historia-del-general-nazi-que-acabo-dirigiendo-la-otan_1132337/

Així com Hans Speidel, Cap de l’Estat Major i mariscal de camp d’Erwin Rommel, Comandant en cap de les Forces Aliades de l’OTAN a Europa Central (1957-1963). Johannes Steinhoff, as de la Luftwaffe, President del Comitè Militar de l’OTAN (1971-1974). Johann von Kielmansegg, oficial de l’Estat Major de l’Alt Comandament de la Wehrmacht, comandant en cap de les Forces Aliades de l’OTAN a l’Europa Central (1967-1968). Ernst Ferber, tinent coronel de l’Estat Major de la Wehrmacht, comandant en cap de les Forces Aliades de l’OTAN a l’Europa Central (1973-1975). Karl Schnell, primer oficial de l’Estat Major General del LXXVI Cos Paner, comandant en cap de les Forces Aliades de l’OTAN a l’Europa Central (1975-1977). Franz-Joseph Schulze, oficial de la Luftwaffe, condecorat amb la Creu de Ferro,  comandant en cap de les Forces Aliades de l’OTAN a l’Europa Central (1977-1979). Ferdinand von Senger und Etterlin, tinent general del Cos Panzer, rep la Creu Alemanya,

comandant en cap de las Forces Aliades de l’OTAN a l’Europa Central (1979-1983).

[5] ÁLVAREZ, Jorge. Operación impensable. El plan británico para frenar la expansión soviética en Europa. 23/9/2021

https://www.labrujulaverde.com/2021/09/operacion-impensable-el-plan-britanico-para-frenar-la-expansion-sovietica-en-europa

[6] GANSER, Daniel. Los ejércitos secretos de la OTAN. La operación Gladio y el terrorismo en europa occidental.

https://tienda.elviejotopo.com/geopolitica/1024-los-ejercitos-secretos-de-la-otan-la-operacion-gladio-y-el-terrorismo-en-europa-occidental-9788492616527.html

[7] DINUCCI, Manlio. Borrando la historia. 14/5/2015

https://www.voltairenet.org/article187599.html

[8] TOSCANO SEGOVIA, DAX. Ucrania, el peon neonazi de la política geostratégica de EEUU y OTAN contra Rúsia. 23/5/2022

https://www.lahaine.org/mundo.php/libro-ucrania-el-peon-neonazi

[9] GONZÁLEZ, Juanlu. La guerra de EEUU contra Rúsia (y Europa) en Ucrania. 22/1/2023

https://www.youtube.com/watch?v=qvlmFU4DcTo

[10] O les quatre entregues d’ANdrés Piqueras que comencen per: Razones y pasos de una guerra “total” (o de la guerra del fin). 24/11/2022

https://observatoriocrisis.com/2022/11/24/__trashed-3/

[11] antiimperialistas.com

[12] TAUFIC, Camilo. Periodismo y lucha de clases.

https://www.akal.com/libro/periodismo-y-lucha-de-clases_34806/

[13] HERSH, Seymour. Famoso periodista estadounidensa revela que el Nord Stream fue destruido per EEUU y Noruega. 9/2/2023

https://www.lahaine.org/mundo.php/famoso-periodista-estadounidense-revela-que

[14] GIL DE SAN VICENTE, Iñaki. Vencer en la guerra cognitiva. 20/3/2023

https://elsudamericano.wordpress.com/2023/03/20/vencer-en-la-guerra-cognitiva-por-inaki-gil-de-san-vicente/

[15] SAVIN, Leonid. La OTAN desarrolla nuevos métodos de guerra cognitiva. 2/11/2021

https://rebelion.org/la-otan-desarrolla-nuevos-metodos-de-guerra-cognitiva/

[16] Declaración del Ministerio de Defensa de Rusia. Sobre lo sucedido en la ciudad de Bucha. 4/4/2022

https://telegra.ph/Declaraci%C3%B3n-del-Ministerio-de-Defensa-de-Rusia-04-04

[17] ¿Qué sucedió en Bucha? Material preparado por la embajada de Rusia en el Perú. 5/4/2022

https://telegra.ph/Qu%C3%A9-sucedi%C3%B3-en-Bucha-04-05

[18] Otro bombazo mediático en EEUU sobre los llamados “sucesos de Bucha”

https://telegra.ph/Antifake-01-16

[19] Los cadáveres de Bucha comienzan a hablar. 26/4/2022

https://www.voltairenet.org/article216639.html

[20] Fue el ejército ucraniano quien cometió la matanza de Bucha. 26/4/2022

https://mpr21.info/fue-el-ejercito-ucraniano-quien-cometio-la-matanza-de-bucha/

[21] LOSURDO, Domenico. La izquierda ausente. El Viejo Topo. 2014. Pàg. 102 o LOSURDO, Domenico. Indústria de la mentira y guerra imperialista. 13/9/2013

https://www.voltairenet.org/article180225.html

[22] PILGER, John. La guerra que viene. Es hora de alzar la voz. 7/5/2023

https://ctxt.es/es/20230501/Firmas/42886/john-pilger-propaganda-periodismo-medios-guerra-libia-irak-rusia-eeuu-ucrania-nazis.htm

 


[bar group="860×106"]