10.500 euros en multes contra un col·lectiu feminista del barri de Gràcia de Barcelona

Una campanya de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia ha acabat amb multes de l’Ajuntament de Barcelona a set de les seves integrants per valor de 10.500 euros.

La campanya es desenvolupà al llarg de l’estiu de 2013, especialment durant la Festa Major, i volia denunciar l’atac al dret al propi cos i conscienciar sobre les agressions sexistes en els espais de festa. La campanya va aconseguir l’adhesió de moltes entitats del barri, i també de diverses comissions de festa de carrers. Cartells i pancartes van engalanar el barri, complementant la decoració festiva i conscienciant sobre una problemàtica que ha estat.

Dos mesos després, 7 integrants de l’Assemblea de Dones Feministes, van començar a rebre multes de l’ajuntament, que els imputaven unes pintades. Havien estat identificades rutinàriament per la Guàrdia Urbana durant els dies de festa mentre encartellaven i penjaven pancartes.

Totes les multes van ser recorregudes sense que fossin anul·lades per cap organisme, i ara és a punt d’esgotar-se les possibilitats de recurs. Per això, l’Assemblea de Dones Feministes ha engegat la campanya Donem la volta als 10.500 euros. En aquesta campanya, es pretén denunciar el caràcter de persecució política que tenen aquestes multes i el paper del Districte en tot aquest afer. Des de l’Assemblea de Dones Feministes denuncien el silenci del districte respecte les multes, tot i que aquestes estaven vinculades a una acció de conscienciació a la qual s’hi havia adherit una part important del teixit social del barri. Per això, volen pressionar el Districte per tal que aquest es pronunciï sobre si considera les multes legítimes o no.