140 Casals i Ateneus, i colles de cultura popular d'arreu dels Països Catalans amb Can Vies i per la llibertat del jove empresonat

140 Casals i Ateneus, i colles de cultura popular d'arreu dels Països Catalans amb Can Vies i per la llibertat del jove empresonat

**castellers

Nota dels Casals i ateneus dels Països Catalans**:

“La Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans, formada fins a dia d’avui per un total de 144 Casals i Ateneus, s’afegeix a les mostres de suport i solidaritat al Casal Social Autogestionat Can Vies, del barri de Sants.

Des de la Xarxa de Casals i Ateneus denunciem la nefasta gestió que els polítics han dut a terme, recorrent a la violència policial davant del conflicte que ells mateixos han generat i demostrant, una vegada més, la incapacitat i manca de voluntat negociadora així com la persistent persecució contra els casals i ateneus i moviments socials que dia a dia lluiten per tirar endavant projectes i fer realitat espais alternatius on l’autogestió esdevé el motor d’un present millor i un futur al qual no estem disposades a renunciar.

Can Vies són 17 anys de lluites, d’implicació en el barri, d’aixopluc de projectes. 17 anys de difondre cultura, de reunions, debats, assajos, aprenentatge… 17 anys de sostre d’una lluita de contrapoder que han pretès tallar d’arrel amb el desallotjament, l’enderroc i la violència intolerable cap a tots aquells i aquelles que hem sortit al carrer per defensar allò que estimem. I és que han oblidat que Can Vies no es toca, perquè Can Vies l’hem construït entre tots i totes i no aconseguiran, per més que ho intentin, apagar la flama d’un poble que se sap lliure i que, a Can Vies, ha après noves formes de fer i de ser, de viure i de conviure.

Han oblidat que ells tenen la força bruta de les armes i les excavadores. Tenen el poder dels diners i de la corrupció, tenen soldats al seu servei i tenen, també, la desgràcia de no poder entendre mai per què els carrers s’han omplert de revoltes aquesta setmana. I és que ells tenen tan que no tenen res, però nosaltres, nosaltres tenim un exèrcit de lluitadors i lluitadores; les mans, les eines, la solidaritat i els somnis per seguir teixint el poder popular i per reconstruir, les vegades que faci falta, Can Vies.

Podran destruir els edificis, però mai els fonaments: nosaltres, Casals i Ateneus dels Països Catalans, també som Can Vies i tenim clar que #CanmViesNoEsToca i #CanViesResisteix!”

Castellers, diables, muixerangues i colles de cultura tradicional reclamen alliberament del jove empresonat

Colles castelleres, de diables i de balls tradicionals d’arreu del país han mostrat també el seu suport a Can Vies i han reclamat la llibertat d’en Sergi, el jove empresonat arran dels incidents posteriors al desallotjament del centre social de Sants. Així lesl castellers de Sants, Poblesec, Barcelona, i colles diables i bastoners de diferenst localitats, han fet públiques mostres de suport i solidaritat. En Sergi és veí del Clot, membre dels Castellers de Barcelona, fundador de la penya blaugrana dels Castellers i un dels organitzadors de la comissió del 45è aniversari de la colla..

Igualment, el diumenge dia 1, a València, en el marc de la trobada d’escola valenciana, es va fer una muixeranga en suport a Can Vies.

Aquest dilluns s’ha convocat una concentració a la presó de Can Brians per reclamar la llibertat d’en Sergi, on castellers de diferents colles han fet un pilar per mostrar la seva solidaritat. Els mossos els han identificat i han impedit que s’acostessin a la presó..