[bar group="860×106"]

15 dies de pena-multa per una acció solidària

Informa la campanya “Aturem el pla Caufec” que aquest dimarts al matí les dues persones que es van encadenar a un bidó de ciment el 30 d’abril davant de la presó Model de Barcelona han estat condemnades per una falta de resistència i desobediència a una pena-multa de 15 dies a 3 euros.

L’acció per la quals les han condemnat denunciava l’empresonament d’un veí d’Esplugues durant 10 dies per una acció contra el pla Caufec.

>> Anterior notícia: Accions contra l’empresonament de l’insubmís a les penes multes i al Pla Caufec

La plataforma contra el Pla Caufec explica que “al judici han participat els caps de l’operatiu policial i la sentència és la típica en aquests casos. La jutgessa no s’ha cregut que els encausats els hi fos impossible deslliurar-se per ells mateixos dels cadenats que portaven i ha considerat demostrada la desobediència pel fet que hi existia la voluntat de quedar-s’hi allà”.

Repressió contra la solidaritat
Més enllà de la condemna d’aquest dimarts, la plataforma considera que “lal campanya contra l’empresonament del veí d’Esplugues ha augmentat les denuncies i els judicis contra persones vinculades a la lluita contra el pla Caufec”. Recorden que, a més del veí que ha passat 10 dies a la presó, “tres persones més van ser denunciades per desobediència, desordres públics i un delicte contra la seguretat del trànsit per l’acció del 23 de març al pont de la B-23 i dues també ha estat acusades dels mateixos delictes per la mateixa acció al pont del dia 30 d’abril”. A més, “sis persones estan imputades en un atestat per l’ocupació de l’ajuntament d’Esplugues del 18 de març on apareixen els delictes de manifestació il·legal, desordres públics, atemptat a l’autoritat, danys, lesions, injúries o calúmnies; i les persones que es van penjar de les 3 torres durant aquest empresonament també estan acusades de desobediència”.

 


[bar group="860×106"]