150 persones reben Camps al crit de 'xoriço'

La presentació de la tesi doctoral de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx ha sigut rebuda entre crits de protesta per més de 150 persones.

Els manifestants, convocats a través de les xarxes socials, han sigut encerclats per un ample dispositiu de la policia espanyola a l’interior del Campus. En tots els accessos al perímetre universitari, els cossos policials han efectuat controls i identificacions. L’aclaparadora presència policial ha causat moments de tensió, estires i arronses i alguna corredissa. En especial quan la comitiva de l’expresident ha penetrat en l’edifici on es feia la lectura de la tesi.

Entre els concentrats hi havia estudiants de la UHM, membres de la Plataforma per l’Ensenyament Públic d’Elx, representants sindicals, i del 15M d’Elx. Al crit de “xoriço”, “fora corruptes de la universitat”, “més educació menys corrupció” s’ha rebut l’entrada del nombrós sèquit de l’expresident, qui, segons sembla ha entrat per la porta de darrere. La protesta també ha denunciat la presència policial amb crits com “li diuen democràcia i no ho és”, “això és feixisme”, “els vostres amos són uns lladres”. Tot davant un núvol de periodistes de diferents mitjans, entre ells L’ACCENT.

L’actuació policial impedia eixir del ercle als manifestants, un fet que ha provocat problemes ja que alguns d’ells havien de marxar a la feina. Finalment s’ha deixat eixir en petits grups als treballadors i s’han anotat les matrícules dels cotxes que sortien. Posteriorment, la policia ha carregat contra els manifestants i ha efectuat una detenció.