16 marxes de torxes reclamen la llibertat dels presos polítics

Marxa el dissabte 20 a Tarragona

Les marxes de torxes recorren aquest cap de setmana els carrers de 16 poblacions dels Països Catalans. Ho fan per reclamar la llibertat dels presos i les preses polítiques. Les marxes les organitza quan s’apropa Nadal el col·lectiu de suport a les persones empresonades per motius polítics, Rescat.

>> L’ACCENT fem un recull de les diverses marxes organitzadesEnguany, recorda Rescat, ha estat l’última marxa que es fa amb en Zigor, en Diego i la Laura empresonats.

De l’alegria perquè els dos primers seran alliberats el gener i la Laura a l’agost, Rescat considera que “ens toca treure’n forces renovades, perquè l’Estat mai ens ho posarà fàcil, perquè les nostres companyes Marina i Lola continuaran empresonades i és que, com totes sabem, la lluita continua”.Mig centenar de persones a València

Un dia abans que la majoria de marxes, el divendres 18 de desembre, i convocats pel grup de suport als i les preses de l’Horta i Rescat, mig centenar de persones es van manifestar pels carrers del Barri del Carme.

Al llarg del recorregut els manifestants van patir una forta presència policial, a més de ser identificades.

80 persones a la marxa de Tarragona
Dissabte ha estat el dia que la marxa ha recorregut Tarragona. Unes vuitanta persones vingudes d’arreu del Camp han participat de la Marxa de Torxes per l’Amnistia.

La marxa arrancà amb una traca a les 19h des de la Plaça Verdaguer, escortats en tot moment pels Mossos d’Esquadra, la Guardia Urbana i agents de la secreta fotografiant i enregistrant vídeo a tort i a dret. El recorregut s’aturà a la Baixada de les Peixeteries Velles, davant l’Ateneu Popular l’Espina on es llegí un comunicat per denunciar una vegada més l’aplicació de la dispersió cap als nostres companys, presos polítics catalans, i es desplegà una estelada de grans dimensions. Al arribar a la Baixada de la Misericòrdia dos militants de l’Esquerra Independentista del Camp  (EIC) desplegaren des d’una envestida una pancarta de suport als i les preses, el que aixecà els aplaudiments dels participants a la marxa. En acabar, la marxa es dirigí cap a la Plaça de la Font. En arribar a la porta de l’Ajuntament es llegí el manifest editat per Rescat i es va cloure amb una altra traca.Concentració a Terrassa

A Terrassa una trentena de persones, convocades per Rescat i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) es van concentrar davant l’ajuntament de la localitat el passat el divendres 18 de desembre per tal de mostrar la seva solidaritat amb els i les preses polítiques catalanes.

A més, des del 10 de desembre fins al 22 de gener de 2010 el col·lectiu antirepressiu SAT ha convocat diversos actes de suport als i les preses. Entre altres, el dia 22 de gener, han convocat una concentració davant de l’Ajuntament per tal de denunciar i recordar que en Zigor i el Diego porten ja 9 anys empresonats.

Prop d’un centenar de persones a Barcelona

La marxa a Barcelona va reunir prop d’un centenar de persones, tot i que moltes s’hi varen sumar amb la marxa iniciada.

Al llarg del recorregut, de Rambla de Canaletes a la Plaça de Sant Jaume, les assistents van cridar consignes contra la Llei antiterrorista i per la llibertat dels presos i les preses polítiques. Al final de l’acte, una membre de Rescat va agrair a tota la gent que ha fet possible enguany la convocatòria de fins a 16 marxes de torxes i va recordar que, malgrat que en Zigor, la Laura i en Diego sortiran aviat en llibertat, la Marina i la Lola encara seguiran empresonades.