[bar group="860×106"]

#19J Girona: 4.000 veus com una de sola: “som el poble, tenim el poder!”

Ahir 19 de juny, unes 4.000 persones es van manifestar pels carrers de Girona per mostrar el seu rebuig a la crisi i al sistema capitalista. Convocada pel moviment d’indignades de Girona, gent de totes les edats es va anar sumant a la marxa al llarg de tot el recorregut, que va començar a la Plaça del Barco de Santa Eugènia i va finalitzar a la seu de la Generalitat, al centre de Girona.

La manifestació, que duia per lema Enfront la crisi prenem els carrers, es va viure enmig d’un ambient molt viu i combatiu. En tot moment les manifestants van corejar lemes contra la classe política, els banquers, els pressupostos i retallades del govern, i a favor d’una vaga general.


Durant el recorregut la manfiestació es va anar aturant a diversos llocs on s’assenyalava alguns dels responsables de la crisi, com ara les petroleres, els bancs i les institucions i mesures polítiques que els han afavorit. “No és una crisi, se’n diu capitalisme” o “Que la crisi la paguin els rics” van ser unes de les consgines més seguides. Mentre es penjaven pancartes i es clavaven cartells, es van llegir alguns textos on s’explicava la responsabilitat que han tingut i tenen en l’actual situaicó de crisi, començant per la Subdelegació del Govern, una benzinera Repsol, i la Seguretat Social.  Al cap d’una estona, i després de passar per l’històric edifici d’Hisenda, la manfiestació es va aturar davant la nova oficina dels Mossos, al cor de la ciutat. Allà, entre crits que demanaven la dimissió de Felip Puig, es va presentar una denúncia popular contra els Mossos.

Finalment, la marxa es va acabar davant la seu de la Generalitat, entre crits de “som el poble, tenim el poder!”, “prenem la paraula, prenem els carrers!” i “n’hi diuen democràcia i no ho és!”. Amb la plaça plena a vessar, es van corejar consignes contra les retallades i la llei Òmnibus, contra la violència que suposen les mesures del govern, i a favor de l’autoorganització popular.

Després de llegir el manifest i de mostrar la solidaritat amb els detinguts a Barcelona, es va donar per acabada l’acampada a plaça Catalunya.


[bar group="860×106"]