[bar group="860×106"]

#19J Palma: Una nova fita amb noves veus

19j palmaUnes 15.000 persones de tota Mallorca han omplert els carrers de Palma sota la consigna “No al Pacte de L’Euro. La seva democràcia fa pudor, posem la nostra en acció”. La manifestació del moviment dels indignats ha unit així milers de veus durant més de quatre hores.

Durant el recorregut s’han pogut llegir centenars de lemes diferents, plasmats en cartells, pancartes i material de tot tipus improvisat per manifestants o preparat des de diferents col·lectius i assemblees d’indignats que han acudit a l’esdeveniment.

Els banquers, la corrupció, el sistema econòmic i els polítics professionals han tornat a ser al centre de la diana del moviment social que ha sorgit a Mallorca arran de la manifestació del 15M i de les acampades i assemblees que s’han impulsat a l’illa durant el darrer mes. De fet, bona part de la massa de manifestants que ha recorregut el centre de Palma ha arribat en columnes des de diferents barris de la ciutat i des de municipis com Felanitx, Vilafranca, Porreres o Manacor, entre molts altres.

Feia molt de temps que no es celebrava una jornada reivindicativa tan multitudinària com la d’aquest diumenge, que ha estat seguida per gent de totes les edats i condicions. La manifestació s’ha tancat amb un acte multitudinari a la ja rebatejada com a Plaça Islàndia, on encara oneja la bandera d’aquest país sostinguda per l’estàtua del rei Jaume I.

Es pot dir que la mobilització del 19J ha marcat una nova fita en el camí del moviment dels indignats a Mallorca. El futur d’aquest queda ara en mans de les desenes d’assemblees locals que estan funcionant a l’illa amb el seu propi camí.


[bar group="860×106"]