25 de novembre: Dia Internacional de la violència contra les dones

25 de novembre: Dia Internacional de la violència contra les dones

</meta>

</meta>

Dimecres 25 de novembre es commemorarà el Dia Internacional de la violència contra les dones.
Arreu dels Països Catalans s’organitzaran tot un seguit d’activitats reivindicatives per denunciar la violència de gènere, així com per evidenciar les clares conseqüències del sistema capitalista i patriarcal.

La violència contra les dones és entesa com a violència física i psíquica, exercida per atacants de qualsevol gènere, i membres de la família o el mateix Estat. Però la violència masclista és molt més perillosa del que es pot desprendre en aquesta definició. Maulets, el jovent independentista revolucionari i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI ) expliquen que “les pallisses, la mutilació genital, la violació o el bullying, són tan sols l’expressió gràfica i material d’una violència que va molt més enllà i s’endinsa, en forma de coacció, dins de cadascuna de nosaltres”.

Actualment, una gran quantitat d’associacions i col·lectius treballen per combatre aquest tipus de violència, que aquest darrer any ha matat 16 dones als Països Catalans, i sobre la que es posen milers de denúncies.

L’esquerra independentista també s’unirà a la reivindicació. S’organitzaran actes i activitats variades a Barcelona, Perpinyà, Girona, Lleida, Tarragona, València, Igualada, Capellades, Vilafranca, Valls i Reus.

A Barcelona, hi haurà una concentració a la Rambla de Canaletes organitzada per la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal, conjuntament amb la CAJEI, Maulets i Endavant. Girona i Tarragona també han convocat una concentració a les 19h al Centre Cívic Pla de Palau de Girona i a la plaça de la Font de Tarragona, respectivament, i a Lleida el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) farà una exposició sobre la violència de gènere al vestíbul del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) i un taller d’autodefensa personal a la tarda.