[bar group="860×106"]

#26G Massives manifestacions al País Valencià contra les retallades i la impunitat

26 generEl País Valencià ha viscut aquesta vesprada una jornada massiva de protesta contra les retallades socials i la corrupció amb tres multitudinàries manifestacions simultànies a Alacant, Castelló de la Plana i València.

+ Galeria d’imatges

A València, el centre de la ciutat ha quedat envaït aquesta vesprada per més de 100.000 persones –xifra que supera l’assolida dissabte passat en la manifestació en defensa de l’educació pública i que segons un diari local la policia nacional espanyola no ha volgut contrastar- que han eixit al carrer per protestar contra les retallades socials aprovades per la Generalitat Valenciana i expressar la profunda indignació que ha provocat l’absolució de l’expresident, Francisco Camps.

Com ja va passar dissabte, la capçalera de la marxa ha arribat al final del recorregut quan encara hi havia milers de persones a la plaça de Sant Agustí, el punt d’inici. Estudiants, mares i pares d’alumnes, docents, sindicats i organitzacions polítiques i socials han participat en aquesta històrica mobilització a la qual s’ha sumat un col·lectiu de treballadores i treballadors de Ràdiotelevisió Valenciana que autònomament han muntat una unitat mòbil per cobrir la manifestació i donar veu a les persones que hi han acudit.

L’Esquerra Independendentisa s’ha aglutinat al voltant de la COS, que ha marxat junt a la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat formant un bloc anticapitalista. Segons Gonçal Bravo, coordinador general del sindicat, “tal i com ja es va veure el 21 de gener, els nivells de crispació al si de la classe treballadora són més que evidents i avui hem assistit a una nova demostració massiva del descontent generalitzat causat per les fórmules econòmiques dictades per l’FMI, el Banc Mundial i la Unió Europea”.

Bravo també ha assegurat que “cal ser conscients que açò no ha fet més que començar, ja que el següent colp dur vindrà després de les eleccions autonòmiques andaluses quan s’aproven els pressupostos generals de l’estat i amb la nova contrareforma laboral a la mà”. Finalment, el coordinador de la COS ha fet una crida als sindicats combatius de classe, a les organitzacions de base i al conjunt de l’Esquerra Independentista a treballar de valent per la vaga general.

Mentrestant, a Alacant la manifestació ha sumat unes 60.000 persones, fet que, al parer d’Aquil·les Rubio, militant d’Endavant (OSAN), sumat a l’èxit de la convocatòria de dissabte, demostra que “hi ha una classe treballadora que respon massivament als atacs de la Generalitat”. “Hi ha un qüestionament de les condicions econòmiques que justifiquen les retallades socials”, hi ha afegit.

La mobilització, que ha començat a les escales de l’IES Jorge Juan i ha finalitzat davant la subdelegació del govern de l’estat, ha comptat amb la participació de molta gent vinguda de comarques.

Pel que fa a Castelló de la Plana la marxa, que ha partit de la plaça de les Aules, també ha estat multitudinària, i ha recordat el nivell de seguiment que van tindre les protestes posteriors a l’11 de març de 2004. Dues hores després de l’inici de la marxa, la multitud encara caminava pel centre de la ciutat. Unes  30.000 persones han pres part en la manifestació.


[bar group="860×106"]