28N: Tancada a escoles i instituts de Mallorca contra les retallades

1920 CEIPUrbanitzacionsDeLlucMajor 165Persones PepLluisFornies2Pares, estudiants i professors de més de 120 centres educatius de l’illa realitzaren el passat dia 28 de novembre el que ha estat una tancada històrica. La jornada de lluita, organitzada per la Plataforma Crida – Per una Educació Pública de Qualitat, ha superat totes les previsions: pancartes, camisetes verdes, assemblees nocturnes amb una amplia participació han omplit desenes i desenes de centres contra les polítiques del conseller Bosch i el ministre Wert.

La jornada comptà amb la particpació activa de les assemblees del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que en un comunicat de suport a les tancades animava a “enviar un missatge clar a Bauzá, Bosch i Wert” i “a tots els sectors de l’oligarquia que es freguen les mans amb cada nova retallada” així com a qui vol “espanyolitzar” a les estudiants.

El conseller Rafel Bosch declarà al dia següent que el govern “pren nota” però que la jornada havia estat de “normalitat” i que només 33 centres havíen participat de la protesta. A mesura que centenars d’imatges apareixien a les xarxes socials, la posició oficial quedà en total evidència, i són moltes les veus que parlen obertament d’una mobilització sense precedents d’un sector que tradicionalment havia estat poc activat.

Avantprojecte de llei per a acomiadar docents que parlin de les retallades

Poc després de les massives tancades, el Govern autonòmic del PP presentava un avantprojecte de llei que preveu sancionar, fins i tot amb l’acomiadament o suspensions d’1 a 6 anys, els professors i mestres per les seves opinions polítiques. Una mesura de caire totalitari que pretén evitar que els docents critiquin les retallades i les actuals polítiques del govern contra la llengua catalana, com va confirmar expressament el delegat d’educació Julián Hernández. La llei afectaria fins i tot l manera com els professors decideiin fer les seves classes en matèries com per exemple la història. Des de la comunitat educativa ja s’ha criticat amb duresa aquesta proposta de llei.

ajuda-a-comptar-a-Bosch