#29S: Mobilitzacions un any després de la vaga general

29s valènciaMobilitzacions a Barcelona, València, Palma, Alacant, Lleida, Reus, Tarragona i Castelló el 29 de setembre en l’aniversari de la vaga general.

A Barcelona, convocades per CNT-AIT, CGT, CNT-Catalunya, CoBas, Solidaritat Obrera, COS i IAC, unes 2000 persones, segons els convocants, es van manifestar pel centre de la ciutat a quarts de vuit de la tarda per rebutjar les retallades i denunciar la precarietat laboral i la situació econòmica.

29s bcnLa marxa va començar davant la seu de la patronal Foment Nacional del Treball, a l’edifici de la qual es van llançat ous i pintura. Després seguí per la Via Laietana, la plaça de Sant Jaume, carrer de Ferran i pujà per la Rambla fins a la plaça de Catalunya ila  plaça de la Universitat, on es fern uns breus parlaments de diferents sindicalistes, que van coincidir a apostar per mantenir les mobilitzacions i caminar cap a una nova vaga general.

També a Barcelona hi hagué diverses accions de protesta tant durant el matí, com a la tarda. Al vespre, es fer una concentració de 200 persones a l’Hospital 2 de maig i després es va fer una tancada a l’Hospital de Sant Pau, afectat per un ERO massiu.

29s valènciaA València cap a les 19:30, es van concentrar davant del Banco de España, a la ciutat de València, vora un miler de persones convocades per la Plataforma pels Drets Socials (PDS) i sindicats alternatius com la COS, per recordar el primer aniversri de la vaga general del 29-S del 2010.

Poc després iniciaren una manifestació que arribà fins al Parterre i seguidament es dirigí fins a la seu de la Delegació del govern espanyol, al carrer colón. Durant la manifestació les consignes més corejades fòren en contra del capitalisme i reclamant una altra vaga general.

Cal recordar que a la vaga del 29-S hi haguè més de 50 manifestants ferits a causa de les càrregues de la Polícia Nacional espanyola (vídeo).

castelló A Palma es van manifestar des de s’escorxador fins a la Plaça d’Islàndia; a Alacant la manifestació va començar a la Subdelegació del Govern, al plaça de la muntanyeta, on centenars de persones van assistir a la marxa convocada per sindicats com CGT, COS, Intersindical PV. A Castelló, es van concentrar a la Plaça M. Agustina convocades per la Coordinadora Repartim el treball i la riquesa.

A Tarragona el matí 50 persones es van concentrar davant la inspecció de treball, a la tarda, 150 persones es van manifestar a Reus a la Plaça Mercadal, convocades per l’Assemblea Popular de Reus, que agrupa l’Esquerra independentista, l’acampada del 15-M i la CGT. A Lleida la concentració va ser als Camps Elisis.