3.000 manifestants a la jornada de lluita sindical a Perpinyà

3.000 manifestants a la jornada de lluita sindical a Perpinyà
Foto: @MatthieuTerrats

La jornada de lluita obrera convocada pels principals sindicats de l’estat francès s’ha concretat a Catalunya Nord amb una manifestació a Perpinyà que ha reunit unes 3.000 persones.

La vaga “interprofessional” ha tingut un seguiment més desigual. Les pròpies centrals sindicals, tot i cridar a la vaga a tots els treballadors i treballadores, havien evitat el qualificatiu de “vaga general”. L’objectiu era paralitzar diversos sectors a partir de seguiments notables en alguns serveis.

Segons el principal sindicat de l’enseyament (SNUIPP-FSU), el seguiment a l’ensenyament a Catalunya Nord ha estat del 40%, essent una de les zones de l’estat francès amb un seguiment més elevat. Aquest ha estat el sector que més ha secundat la vaga. Altres sectors públics, com La Poste o la sanitat, també han secundat de forma més minoritària l’aturada. A aquest fet cal sumar-hi les diverses vagues localitzades en empreses. En canvi, al sector privat, tal com ja estava previst, la vaga ha tingut un escàs ressò.

Aquest pols dels sindicats de l’estat francès cap al govern de Manuel Valls no ha deixat un guanyador clar. De fet, el pols vé ja de l’any passat, quan una jornada de lluita similar va reunir a tot l’estat aproximadament el mateix nombre de manifestants que la d’enguany, uns 300.000. Mentre els sindicats han pogut mostrar força a les manifestacions, han demostrat no tenir capacitat de moment per a convocar una vaga general ofensiva.