[bar group="860×106"]

300 immigrats detinguts en el violent desallotjament de la ‘Jungla de Calais’El campament de persones immigrades de Calais, conegut com a ‘la Jungla’, ha estat desallotjat brutalment per la policia francesa el matí d’avui, 22 de setembre. Malgrat l’intent de treballadors d’organitzacions humanitàries i activistes d’evitar-ho, formant una barrera humana, la policia n’ha detingut gairebé 300, 132 dels quals menors d’edat. Després se’ls ha endut a centres d’internament i han destrossat tot el campament.

Un centenar d’immigrants estaven concentrats amb pancartes de ‘la jungla és nostra’, ja que l’operació ja havia estat anunciada la setmana passada. Això ja va comportar aleshores una forta crítica per part de les organitzacions humanitàries que els donen suport.

>> Fotografies del desallotjament

La ‘Jungla de Calais’, situada al nord de l’Estat francès, és resultat del tancament per part del govern d’un gran centre d’ajuda a persones immigrades a la zona el 2002. Des d’aleshores, moltes persones immigrades hi han arribat amb la intenció d’anar, després, a Anglaterra. De fet, va ser la pressió del Regne Unit el que fa forçar a tancar el centre.

Es calcula que aquestes últimes setmanes hi vivien unes 700 o 800 persones, i fins a 1.500 l’abril passat. La gran majoria eren homes afganesos i iraquians, que fugen de la situació dels respectius països. Malgrat això, l’anunci fet per part del ministre d’immigració, Eric Besson, ha provocat que avui la gran majoria ja haguessin marxat.


[bar group="860×106"]