[bar group="860×106"]

33è Aplec Excursionista a la Valldigna: simbiosi entre muntanyisme i cultura

Quinze excursions de muntanya, visites culturals, xerrades, música i moltes més novetats en la convocatòria dels grups muntanyencs saforencs.

L’edició d’enguany que tindrà lloc a la Valldigna vol esdevenir un aparador cultural i etnològic de les comarques del sud. El raspall, la música, el foc, la dansa, la poesia i la pintura seran els protagonistes de la programació.

L’aplec d’enguany és el primer que se celebra a la comarca de la Safor. Els actes tindran lloc a Benifairó i Simat de la Valldigna entre els dies 4 i 8 de desembre i inclouen tot un seguit de xerrades amb la intervenció de diferents personalitats vingudes d’arreu.

Durant tot l’estiu i la propera tardor es netejaran les sendes per les quals passejaran al voltant de les mil persones que participaran en l’aplec, que per primera vegada en la seua història té dues localitats com a seu.

Xavi Castillo, cantautors i grups de música valencians, bandes de música, colles de dimonis, castellers i grups de danses de la contornada han confirmat ja la seua participació en els actes d’inauguració i la cercavila que obrirà oficialment la trobada muntanyenca el dissabte 5 de desembre.

Prèviament, el divendres, l’Auditori Municipal de Benifairó inaugurarà l’apartat cultural de l’aplec on s’ha previst una exposició pictòrica i un espectacle de producció pròpia on la poesia serà el fil conductor. La cloenda està prevista al Portal Nou del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna el 8 de desembre.

Sergi Saladié, Enric Marco, Manuel Ardit, Josep Garcia, Maria Isabel Escrivà, Enric Navarro, Joan F. Mateu, Carles Arnal o Roger Cremades són alguns dels ponents ja confirmats que ocuparan tribuna en les diferents xerrades.

La pilota valenciana també ocupa un lloc important amb la presència de figures destacades del triquet que ompliran d’esport autòcton els carrers de Simat, localitat que ha destacat al llarg de la història per aportar figures rellevants a la pilota valenciana.


[bar group="860×106"]